Skip to content
Menu

Goldman Sachs, genç kız seks ticareti yapılan sitenin ortağı çıktı

Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein, 2009'da Goldman Sachs'ın 'Tanrının işini yaptığını' söylemişti.

AMERİKA BÜLTENİ (1 Nisan 2012)

Goldman Sachs’ın CEO’su Lloyd Craig Blankfein önceki yılki bir röportajında ‘tanrının işini yaptığını’ söylerek dikkatleri üzerine çekmişti. Öyle görünüyor ki Blankfein ve şirketi, ‘p.zevenklerin de işini yapıyor’. New York Times, ünlü finansal yatırım bankasının, ‘reşit olmayan genç kız yatırımıyla’ da ilgili olduğunu yazdı.

ABD’de, en büyük ‘’genç kız’’ seks ticaretinin yaşandığı site olması nedeniyle tepkilerin hedefinde olan BackPage.com’un sahiplerini araştıran New York Times yazarı şok edici bir gerçekle karşılaştı. Sitenin sahibi olan Village Voice Media’nın sahipleri olan finans şirketleri arasında yüzde 16 hissenin de sahibinin Goldman Sachs yatırım bankası olduğu ortaya çıktı.

New York Times yazarı Nicholas Kristof, geçen hafta genç kızların zorla satılması skandalına sahne olan sitenin gerçek sahiplerini araştırmaya başladıktan sonra şok edici bir tabloyla karşılaştı. Goldman Sachs’ın kadın ticareti yapılan sitenin ortağı olduğu ortaya çıkınca, Cuma günü apar topar hisselerin satılacağı Kristof’a bildirildi. Goldman Sachs sözcüsü Kristof’a, ‘’Bu şirketin operasyonları üzerinde hiçbir etkinliğimiz yok’’ diyerek şirketi savundu.

BackPage.com, sadece yetişkin fahişelerin seks reklamlarının yayınlandığı iddiasında. Ancak, en azından New York savcısı, yakın zaman önce reşit olmamış kızların dövülüp tecavüze uğradıktan sonra sözkonusu web sitesinden pazarlandığını ortaya çıkardı. Site tepkilere rağmen, fahişelerin yasal yaşını yayınlamasına yanaşmadı.

Bir zamanların muhalif sesi Village Voice de işin içinde

ABD’de internetteki fuhuş reklamı piyasasının yüzde 70’ini tek başına Backpage.com elinde tutuyor.  BackPage ile ilgili iddialardan sonra seks trafiği ve istismar karşıtları Village Voice Media’nın en önemli organı olan Village Voice gazetesinin önünde gösteri yaptı. ABD’nin en önde gelen ‘underground’ gazetelerinden biri olan Village Voice gazetesi, 1955 yılında efsane yazar Normal Mailer tarafından kurulduktan sonra uzun yıllar politik solun ve marjinal muhalefetin de sesi olan bir gazeteydi. Village Voice’da Ezra Pound, Henry Miller, James Baldwin, E.E. Cummings,  Allen Ginsberg ve Tom Morgan gibi birçok dünyaca ünlü isim de yazar ya da editör olarak çalıştı.

Village Voice Media’nın iki büyük sahibi Jim Larkin ve Michael Lacey. İkili hisselerin yaklaşık yarısına sahip. Geri kalan hissedarların en ünlüsü ise yüzde 16 hisseyle Goldman Sachs. Goldman’ın genel müdürü Scott L. Lebovitz, şirkete oldukları 2000 senesinden sonra 2010 yılına kadar Village Voice Media’nın da yönetim kurulundaydı. Village Voice Media’nın ortağı diğer Wall Street şirketleri arasında, Trimaran, Alta Communications ve Brynwood Partners de var.