Skip to content
Menu

3D olarak yeniden gösterime giren Titanic’te bir sahne değişti

AMERİKA BÜLTENİ (4 Nisan 2012)

14 dalda Oscar’a aday olup 11’ini kazanan ve sinema tarihinde gişe hasılatında 1 milyar dolar sınırını aşan ilk film olan Titanic yeniden gösterime giriyor. 1997 yapımı film, Titanic faciasının 100’ncü yıldönümü nedeniyle bu kez üç boyutlu olarak sinemaseverlerle buluşuyor.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en derin çukuruna tek başına dalan ilk insan olarak tarihe geçen Titanic yönetmeni James Cameron, İngiliz dergisi Culture’a yaptığı açıklamada, filmde değiştirdiği sahneyi de açıkladı: Geminin battığı gece gökyüzü yıldızları sahnesi!

Cameron, astronom Neil deGrasse Tyson tarafından, Titanic’in battığı gece görünen gökyüzünde yıldızların konumunun astronomik olarak doğru olmadığı konusunda uyarılmıştı. ‘’Ben de O’na dedim ki, tamam, seni o.spu çocuğu… 15 Nisan 2012 sabah 04:20 için yıldızların doğru konumlanışını gönder düzelteyim’’ diye konuşan Cameron, ‘’İşte bu sahne bilimsel bilgiler ışığında değişti’’ dedi.

Ancak sahneleri saymazsak Titanic ‘evreninde’ değişen sadece bu değil. Filmde Jack Dawson’un (Leonardo DiCaprio) sevgilisi Rose’u canlandıran aktrist Kate Winslet de, hafta içinde katıldığı bir televizyon programında, aradan geçen 15 yılın O’nda ve Leonardo DiCaprio’da yarattığı değişikliğe de işaret etti: ‘’Leo şimdi 37 yaşında ve ben 36 yaşındayım. Film zamanında 21 ve 22 yaşındaydık. Şimdi o filmin çekildiği zamanından daha kilolu ben ise daha zayıfım’’