Skip to content
Menu

Yeni evlendiği kocasının spermine alerjisi olduğu ortaya çıktı

marriage-obsoloteAMERİKA BÜLTENİ (12 Nisan 2013)

Her ikisi de 35 yaşında North Carolinalı Clara ve Jeff (gerçek isimleri değil), birbirlerine deli gibi aşık oldular ve evlenmeye karar verdiler. Herşey daha mükemmel olamazdı. Ta ki evlendikleri gün ilk cinsel ilişkilerini gerçekleştirdikleri saate kadar.

ABC News’e konuşan Clara, ‘’Bedenim tuhaf bir reaksiyon verdi’’ diyor ve ekliyor: ‘’Derim yanmaya, şişmeye ve kızarmaya başladı. Cinsel yolla bulaşan bir hastalık olabileceğini düşündüm önce’’

Daha sonraki ilişkilerinde prezervatif kullanmak da yardımcı olmadı: ‘’Hemen seksten sonra şişkinlik başlıyordu ve normale dönmesi 24 saat sürüyordu. Bu süre boyunca derim, sanki kimyasal bir madde dökülmüş gibi yanıyordu.’’

Çareyi jinekoloğa gitmekte bulan Clara’ya yapılan testlerden sonra doktoru ‘seminal plasma hypersensitivity’ teşhisi koydu. Yani, Clara’nın kocasının spermlerinin taşıdığı proteinlere alerjisi vardı. Birbirlerine deli gibi aşık olan çift için bu bir yıkım oldu.

Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, ‘’İlişkimizde başka herşye mükemmeldi’’ diye anlatan Jeff, ‘’Bütün libidomuz gitti. Son 10 aydır hiç cinsel ilişkiye girmedik. Yeni karı koca olmaktan çıktık birer ev arkadaşına döndük’’ diye paylaşıyor yaşadıklarını.

Clara’nın alerjisi aslında çok nadir görülen bir durum. Son 10 yılda ABD’de sadece bir düzine kadar vaka tespit edildi.

Ancak bu evlilik hikayesi sonunda ‘mutlu son’a ulaştı. ABC News’in aktardığına göre Dr Bernstein’ın iki hafta önce uyguladığı bağışlık artırıcı tedavi tamamen olmasa da işe yaradı. Tedaviden sonra doktoları eve gidip cinsel ilişki yaşamalarını istedi. Clara, ‘’Küçük bir şişkinlik oldu ama önceki tecrübelerimize kıyasla önemseyeceğimiz gibi değildi’’ diyor. Psikolojik açıdan, 10 ay aradan sonra cinsel ilişkiye doktor talimatıyla girmeyi biraz yadırgamışlar ancak sonunda evliliğin normale dönmesinden de mutlular.