Skip to content
Menu

İslam’ı ‘ülke’ sanan Avustralyalı aşırı sağcı politikacı çıtayı çok yükseltti!

stephanie-banisterAMERİKA BÜLTENİ (9 Ağustos 2013)

Avustralyalı aşırı sağcı politikacı Stephanie Banister, gaf rekoru kırdığı röportajıyla  dünya medyasının en çok konuştuğu isimlerden birine dönüştü. Müslümanlara yönelik vandalizm suçlamasıyla halen yargılanması süren Banister, Avustralya’nın aşırı sağcı One Nation (Tek Ülke) partisi tarafından Queensland milletvekilliğine aday gösterildi. Ancak, ‘’Avustralya’yı Müslümanlar için yaşaması çok zor bir yer yapma’’ umudunda olduğunu söyleyen Banister, uyguladığı orantısız cehalet ile, dünya medyasından ‘Sarah Palin’den bile ileri seviyede’ ünvanını kazandı.

Avustralya’nın 7. Kanal televizyonuna yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“I don’t oppose Islam as a country, but I do feel that their laws should not be welcome here in Australia. (İslam’a bir ülke olarak karşı değilim. Ama o ülkenin yasalarının Avustralya’da hoş karşılanmaması gerektiğine inanıyorum)”

Banister, ‘yüksek’ olasılıkla ‘halal food’ demek istediği ‘Haram food’un yasaklanması gerektiğini ise şöyle savundu:

“Less than two per cent of Australians follow Haram. Avustralyalıların yüzde 2’sinden daha azı ‘Haram’ takipçisi. “

Bununla beraber, Banister Yahudilerin koşer (kosher) gıdasını sorun olarak görmüyor:

“Jews aren’t under Haram, they have their own religion which follows Jesus Christ (Yahudiler Haram’a tabi değil. Onların İsa Mesih’e inandıkları kendi dini var.)”

Banister, marketlerde Nestle ürünlerinin üzerine, ‘helal gıda terörizmi destekliyor’ yazılı etiketler yapıştırdığı için hakkında açılan ‘vandalizm’ davasında yargılanıyor. Nestle’nin neden ‘haram food’ görüldüğü ise belirsiz.

One Nation partisi bilgi seviyesi ile dikkat çeken üyeleriyle sık sık gündeme geliyor. Parti kurucusu Pauline Hanson da 1996 yılında konuk olduğu 60 Minutes programında Tracey Curro’nun ‘xenophobic misiniz? (yabancı düşmanı mısınız?)’ sorusuna, ‘o ne demek?’ yanıtıyla haberlere konu olmuştu.