Skip to content
Menu

New York’taki NBA maçında ‘Türk Gecesi’ yaşanacak

nba-turk-gecesiAmerikan Profesyonel Basketbol ligi (NBA) takımlarından Brooklyn Nets ile Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu arasında ortak program düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Brooklyn Nets yöneticileri ile görüşen TADF Başkanı Ali Çınar, başkan yardımcıları Cemil Özyurt ve Hicri Ataş, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun 5 Kasım’da Barclay Center‘da oynanacak Brooklyn Nets ve Utah Jazz maçında Türk Gecesi yapılacağını açıkladı.

Maç başlamadan kısa bir süre önce Türk kültürünü tanıtan dans gösterilerinin yanı sıra, belirlenecek 40 çocuk Brooklyn Nets ve Utah Jazz oyuncuları arasına girerek oyuncularla “Hi-Five” yapacak. Gecede Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği ‘Turkish Night’ olarak anonslar ve dijital olarak sinevizyonda görsellerin döneceğini belirten TADF Başkan Yardımcılarından Cemil Özyurt programın detayının yakın zamanda açıklanacağını bildirdi. Tribünde belli bölümlerin Türk taraftarlara ayrılarak kırmızı-beyaza bürünmesi amaçlanıyor. Bilet satışı ile ilgili detaylar ise önümüzdeki günlerde Federasyonun web sitesinden anons edilecek.

Maçın oynanacağı Barclay Center, NBA takımları içinde en yeni basketbol arenalarından biri. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında hizmete açılan Barclay Center, 1 milyar dolara mal oldu. 18 bin kişilik Center, konser ve hokey maçlarına da ev sahipliği yapıyor.

Brooklyn Nets Direktoru Frank Sullivan, ”Türk dostlarımızı 5 Kasım 19.30’da başlayacak maçta ağırlamaktan memnun olacağız,” dedi. Diğer etnik grupların da bu tür kültür geceleri için başvuruda bulunduğunu kaydeden Sullivan, Türk toplumunun bu yıl için Brooklyn Nets ile temasa geçen beş etnik gruptan biri olduğunu vurguladı. Brooklyn Nets Marketing Müdürü Erin Cauthen’da, ”Bu tür kültürel faaliyetlerin olması NBA’e daha çok renk getiriyor,” dedi.

TADF Başkanı Ali Çınar, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacak bu faaliyetin ayrıca birlik ve beraberlik için önemli olduğunu vurgulayarak, ”New York ve çevre eyaletlerdeki vatandaslarımız kırmızı-beyaz bayraklarını alarak geceyi tam Türk Gününe çevirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

NBA’de Turk Gecesi

Tarih: 5 Kasim 2013

Saat: 19.00

Yer: Barclays Center,    620 Atlantic Ave  Brooklyn, NY 11217

Bilet ücretleri: $35 ve $55

Biletlerin temin edilebileceği yerler:

New Jersey : Cemil Özyurt-201-250-4376,

Brooklyn: Hicri Ataş – 917-687-4038,

Manhattan/Queens : Ersoy Özdamar – 212-682-7688,

Connecticut : Tulga Tekman – 203-212-2892

Ya da TADF ofisinden bizzat temin edilebilir:

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu

600 3rd Avenue, 2nd Floor

New York- NY-10016

24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı :‪‪‪‪1-888-352-9886