Skip to content
Menu

New York’ta beyzbol sevinci: Mets, lig şampiyonluğunda finalist

Mets

AMERİKA BÜLTENİ (16 Ekim 2015)

New York Mets beyzbol takımının, Los Angeles Dodgers’ı 3-2 yenerek Ulusal Lig şampiyonluk serisinin finalisti olması, New York’u sevince boğdu. Seride önceki dört maç sonunda 2-2 berabere durumda olan Mets ve Dodgers’ın, Los Angeles’taki karşılaşması nefes kesti. ABD’nin eğlence ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin New York Mets taraftarı olması, ve bu ünlü sanatçı ve politikacıların sosyal medya üzerinden atışması da karşılaşmaya sosyal medyadaki ilgiyi katladı. ABD’nin en büyük iki şehrinden iki takımın mücadelesinde galip gelecek takımın üçüncü büyük şehir olan Chicago’nun takımı ile finalde karşılaşacak olması da, karşılaşmayı beyzbol taraftarlarının gündemi dışında bu şehirlerin geleneksel çekişmelerinin de odağına yerleştirmişti.

Maç sonunda gülen takım 3-2 kazanan Mets oldu. Mets’in başarısı New York’ta büyük sevince neden oldu. Empire State Gökdeleninin Mets renklerine büründüğü akşamda, başta Mets’in ezeli rakibi New York Yankees’in oyuncuları olmak üzere, New York Jets ve New York Giants gibi NFL takımları da New York takımının başarısını kutladı. Mets taraftarları ise takımın Queens’teki sahası City Feild’te coşkuyu yaşadılar.

New York takımı, 15 yıl aradan sonra ilk kez Ulusal Lig(NL) Şampiyonluğu için Cumartesi gününden itibaren Chicago Cubs takımı ile 5 veya 7 maçlık seriye başlayacak. Profesyonel beyzbol ligi MLB’yi oluşturan iki alt ligden diğeri olan Amerikan Liginde (AL) ise şampiyonluk serisini Kansas City Royals ile Toronto Jams oynayacak.

Her iki ligde şampiyonluk kazanan iki şampiyon, 27 Ekim Salı gününden itibaren World Series olarak adlandırılan MLB şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. 5 veya 7 maçlık bu seride en geç 4 Kasım günü oynanacak maçta MLB’nin 2015 yılı şampiyonu belli olmuş olacak.

Beyzbol nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?

Beyzbol maçında kavga çıkarsa ne olur?