Skip to content
Menu

Beyzbolda play-off heyecanında gözler Los Angeles’ta

rek-mets-dodgers

AMERİKA BÜLTENİ (15 Ekim 2015)

Amerikan beyzbol ligi MLB’de play-off heyecanı sürüyor. MLB’yi oluşturan iki alt ligden biri olan Amerikan Liginde (AL) şampiyonluk serisini Kansas City Royals ile Toronto Jams oynayacak. Ulusal Lig’de (NL) ise Chicago Cubs’ın rakibi bu akşam, New York Mets – Los Angeles Dodgers’ın beşinci ve son maçıyla belirlenecek. Seride oynanan ilk 4 maç sonunda her iki takımında iki galibiyeti bulunuyor. Los Angeles’ta 20:00’de (New York saati) başlayacak karşılaşmayı kazanan takım, AL şampiyonluk serisini oynamaya hak kazanacak. İki takım da play-off sezonunda ‘belirleyici maç (decider game)’ oynama konusunda deneyimli. Dodgers dokuzuncu kez bu şekilde play-off sezonunda tek maçla tamam veya devam durumunda kalırken Mets, tarihinde altıncı kez böylesi bir maç oynayacak.

Amerikan Ligi ve Ulusal Lig’de şampiyonluk serisi maçları Cumartesi günü başlayacak. İlk beş maç sonunda hiçbir takım iki farklı üstünlük kuramazsa 6’ncı ve gerekirse 7’nci maç oynanacak.

Lig şampiyonluğu serisi sonunda Amerikan Ligi şampiyonu olan takım ile Ulusal Lig şampiyonu olan takım 27 Ekim Salı gününden itibaren 7 maçlık Dünya Serisine başlayacak. En geç 4 Kasım günü beyzbolda yılın en büyüğü belirlenmiş olacak.

Beyzbol nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?

Beyzbol maçında kavga çıkarsa ne olur?