Skip to content
Menu

Cumhuriyetçi Parti’de 2012 adaylığı için ilk açıkoturum

Cumhuriyetçi Partinin, 2012 seçiminde ABD Başkanı Barack Obama’ya karşı çıkaracağı adayı belirlemek için parti içinde yapılacak yarış New Hampshire eyaletinde düzenlenen ilk televizyon açıkoturumuyla resmen başladı. Açıkoturuma, anketlere göre parti içindeki yarışı önde götüren Massachusetts eski valisi Mitt Romney, parti içindeki libertaryan kanadın lideri olan Texas milletvekili Ron Paul, Minnesota milletvekili Michele Bachmann, Minnesota Valisi Tim Pawlenty, Rick Santorum, Newt Gingrich ve Herman Cain katıldı.

Partide açıkoturum maratonu başlamasına rağmen henüz adaylar tam olarak kesinleşmiş değil. Aday olmayı düşünen Texas Valisi Rick Perry , aday olması için parti içinde baskı gören New Jersey Valisi Chris Christie ve adaylık için psikolojik ortam hazırlamaya çalışan Alaska eski valisi Sarah Palin’in de aday olması halinde yarışın seyrinin değişeceği yorumu yapılıyor.

CNN televizyonu tarafından düzenlenen ve CNN sunucu John King’in sunduğu açıkoturumda adayların çoğunun, tutucu kesimlerin desteğini sağlamaya yönelik keskin mesajlar vermesi dikkat çekerken, Mitt Romney’nin ise, hem Obama’ya karşı sert konuşmaktan kaçındığı hem de diğer adaylara yönelik hiçbir eleştiride bulunmadığı görüldü.