Skip to content
Menu

Obama’nın taklitçisi Cumhuriyetçilere soğuk terler döktürdü

19 Haziran 2011, Pazar

Amerika Bülteni

New Orleans’ta devam eden Cumhuriyetçi Parti Liderlik Konferansına, Obama’yı taklit eden Reggie Brown’ın konuşması damga vurdu. Konuşmasına Obama’ya takılarak başlayan Brown, coşkulu alkışlarla karşılanırken, 2012’de Obama’nın karşısına çıkma mücadelesi veren Cumhuriyetçi adaylara takılmaya başladıkça salonda buz gibi bir hava esmesine neden oldu.

Twitter üzerinden cinsel içerikli mesaj ve fotoğraflar gönderdiği ortaya çıkınca önceki gün istifa eden Demokrat Partili Kongre üyesi Anthony Weiner’in fotoğraflarını gösterdiği yükselen alkışlar söz Cumhuriyetçi adaylara gelince azaldı. Newt Gingrich’in son bir haftada birçok danışmanının istifa etmesine dikkat çeken Brown, ‘’Gingrich’i destekleyenlerin sayısı Weiner’in pantolonlarından hızlı düşüyor’’ dedi. Daha sonra Minnesota valisi Tim Pawlenty’e takılan Brown, ‘’Vali Pawlenty bu konferansa katılamadı çünkü ayak ameliyatı oldu. Ayağını ağzından çıkardılar. Ancak endişe etmeyin, Obamaneycare güvencesi altında.’’ dedi. Pawlenty, son aday açıkoturumunda, Obama’nın sağlık sigortasına Cumhuriyetçilerin verdikleri ‘’Obamacare’’ ile Massachusetts valisi iken uyguladığı benzeri sağlık sigortası sistemi nedeniyle Cumhuriyetçi Partideki adaylık yarışında zor anlar yaşayan Mitt Romney’nin soyadını karıştırarak, ‘’Obamaneycare’’ terimini uydurmuştu.

 

Taklitçi Brown’ın orda da durmayarak sözü Mitt Romney’nin mensubu olduğu Mormon inancına, ve bu inançla ilgili yaygın önyargı olan çok eşliliğe getirince, organizatörlerin müziğin sesini yükselterek Brown’ın mikrofonunun sesisini keserek, programını fiiili olarak bitirdiği görüldü. Brown’ın şovunu BURADAN izleyebilirsiniz.