Skip to content
Menu

Sarah Palin™ ve Briston Palin™ artık tescilli marka!

 

21 Haziran 2011, Salı

(Amerika Bülteni)

Sarah Palin ve kızı Bristol Palin’in adlarını ‘müseccel marka’ haline getirme başvurusundaki eksikleri tamamlamalarından sonra, isimlerinin tescilli marka olma süreci başladı. Markaya itiraz eden bu isimde başka kimse olmadığı için ‘Sarah Palin’ ve ‘Bristol Palin’ adları 3 ay içinde ‘müseccel marka (trademark)’ olacak. Anne-kız, Şubat ayındaki başvurularını imzalamayı unuttukları için, başvuruları işleme konmamış, evraklarını tamamlamaları istenmişti.

Politik sahnede kolay kolay görülemeyecek bu tuhaf durum, kısa sürede, medya sitelerinin ve blogların hedefi olmaktan kurtulamadı. İşte Amerika Bülteni’nin derlediği bazı yankılar:

“Unflippingbelievable!”

İngiliz Daily Mail gazetesinden David Gardner, ‘’Sarah Palin, ismi içn insanlardan para mı alacak?’’ diye soruyor ve ekliyor: “Unflippingbelievable!”

‘’Her normal politikacının yapacağı şey!’’

Blogunda, ‘’Seçim kaybeden her muhteşem başkan yardımcısı adayı, ismini müseccel marka yapmalı diye düşünüyorum’’ diyen Alistair Murray

ekliyor: ‘’Tıpkı Palin’ler gibi normal insanlar’’.

Nasıl bu kadar kolay oldu?

The Atlantic’ten Joshua Green ise, ismin markalaşmasına hiçbir itiraz olmamasına şaşırdığını belirterek, ‘’Piyasaya sürmeye hazırlandığınız yazılı Palin tişörtlerinizi evinizde tutsanız iyi olur’’ dedi.

‘’Zavallı Tina Fey!’’

Boşverin tüccarları. Buzfeed’ten Chris Menning ise, bu durumun Sarah Palin’i taklitle kariyerine yön veren taklitçi komedyenlere etkisini merak ettiğini yazıyor.

‘’Nickname’leri de mi marka yapacak?’’

Ahlaksız Azınlık blogunun yazarı Gryphen de, Palin’in aslında seçim kampanyası boyunca hakkındaki eleştirileri sansürlemek için bu yola başvurduğunu düşündüğünü ifade ederek, ‘’Ancak ‘Granny Grifter,’ ‘Snowdrift Snooki,’ ‘The Grizzled Mama,’ ve ‘Klondike Kardashian’ adlarına da marka başvurusu yapmadığı sürece başarılı olması zor’’ diye yazdı.

‘’Boykot ediyoruz’’

‘’Palin’in yapabileceği bir başka ahmak şey olduğunu düşünüyorduk ‘’ diyen Honululu Notes blogu, ‘’Valla eğer adlarını her yazdıktan sonra ™ sembolü koymamızı bekliyorlarsa, ilk söyleyen biz olalım, Blogosfer’de böyle olmuyor anacım, olmayacak da…’’