Skip to content
Menu

Michele Bachmann, Sovyetler Birliğinin yıkıldığından habersiz mi?

Amerika Bulteni (20 Ağustos 2011)

Cumhuriyetçi Parti içindeki adaylık yarışında adı öne çıkmaya başlayan Temsilciler Meclisi Minnesota milletvekili Michele Bachmann, gaflarına bir yenisini ekledi ve ‘’Başkan Obama’nın, Sovyetlerin yükseldiği bir dönemde savunma bütçesinden kesinti yapmasının’’ Amerikan halkını korkuttuğunu söyledi.

Bachmann, tutucu radyo sunucusu Jay Sekulow’un programında, Sekulow’un, ‘’Biliyorum bugünlerde eyaletleri gezisiyorsunuz, halkı dinliyorsunuz. Her eyaletin halkından farklı şeyler mi duyuyorsunuz?’’ sorusuna şu cevabı verdi:

’Ortak bir mesajları olduğunu söyleyebilirim; ekonomi ve istihdam. Bu, halkın, evliliğin ve ailenin korunmasını unuttukları anlamına gelmiyor. İnsanlar buna da çok duyarlı. Ancak bir şey daha var ki, o da ABD’nin durdurulamayan gerilemesinden duyulan korku. Biz askeri olarak gerilerken, Çin’in, Hindistan’ın ve Sovyetler Birliği’nin yükselişini görüyorlar. Özellikle de 3 tane savaş sürerken, Başkan Obama’ya verdiğimiz yetkiyle ilk yapacağı, savunma bütçesinden 500 milyar dolarlık kesinti olacak. İnsanlar bunu görüyor.’’

Sovyetler Birliği’nin, 1991 yılında resmen dağılması ve tarih olmasının üzerinden 20 yıl geçmesi, Michele Bachmann’ın bir kez daha bir gafıyla televizyonların gece komedi şovlarına malzeme olmasına neden oluyor.