Skip to content
Menu

Hollywood yıldızları Ramazan bayramı kutlamalarında

İngiliz Kraliyet Ailesinin taze gelini Cambridge Düşesi Catherine Middleton, Lady Gaga, Brad Pitt, Angelina Jolie, Justin Bieber… Ramazan Bayramı belki de ilk defa bu kadar ‘şöhretli’ bir kutlamaya sahne oluyor. Dünyaca ünlü isimler Müslümanlarla beraber Ramazan bayramını kutluyor.

Amerika Bülteni (30 Ağustos 2011)

İngiliz Kraliyet Ailesinin taze gelini Cambridge Düşesi Catherine Middleton, Lady Gaga, Brad Pitt, Angelina Jolie, Justin Bieber… Ramazan Bayramı belki de ilk defa bu kadar ‘şöhretli’ bir kutlamaya sahne oluyor. Dünyaca ünlü isimler Müslümanlarla beraber Ramazan bayramını kutluyor.

İngiliz Düşesi Catherine Middleton, katılacağı ilk Ramazan bayramı sebebiyle, ellerine Hindistan’dan getirilen özel kınadan yaparken, bugün çay partisinde Müslüman konuklarıyla bayramı kutluyor. Düşes ve eşi Prens Williams, Londra’da yakın zamanda meydana gelen isyanda zarar gören Müslüman mahallerini ziyaret edecekler. Kraliyet çifti, kendilerini karşılayacak Müslüman çocukları için çok sayıda 50’şer pound’luk bayram harçlığı hazırlamayı da ihmal etmedi…

Pakistan’da bulunan ünlü şarkıcı Lady Gaga ise, bugün Pakistan Amerikan Kültür Merkezinde vereceği bayram konseriyle Müslüman Pakistanlılarla biraraya geliyor. Gaga’nın bayram nedeniyle yerel kıyafet ‘’gulaab jaamun’’ giyecek ve yüzüne kına yakacak.

25 Ağustos günü 6 çocuklarıyla beraber, Pakistan’a giden Angelina Jolie ve Brad Pitt ise Ramazan bayramını sel felaketi mağdurlarıyla beraber kutlayacak. Jolie, Pakistan Başbakanı Gilani’nin bayramın birinci günü onuruna verilecek yemek davetini ise kibar bir dille reddetti. Ziyaretlerinin ‘sel mağdurlarının sıkıntılarına dikkat çekme’ sınırını kesinlikle aşmasını istemediklerini belirten çift, lüks mekanlarda verilen pahalı yemeklerin büyük israfa neden olduğunu ve sel mağdurlarına yardımı olmayacağını dile getirdiler. Jolie’nin de fıstık yeşili yerel şalvar kameez giymesi dikkat çekti.

Geçen yılki 53 milyon dolarlık servetiyle Hollywood’un en zengin genci olan Justin Bieber de, Ramazan bayramı kutlamaları çerçevesinde Pakistan’a gelen ünlülerden. Bieber, Lahor ve Karaçi‘de özel bayram konserleri verecek.