Skip to content
Menu

Amazon, iPad’ı bitirecek rakip tableti üretebilir mi?

Apple’ın tablet bilgisayarı iPad tablet bilgisayar piyasasında tartışılmaz bir üstünlük kurarken, piyasaya çıktığı geçen yıldan beri 29 milyon adet satıldı. iPad’a kimin rakip olabileceği sorusu cevapsız kalmaya devam ederken, bir sektör analisti bu bekleyişin çok uzun sürmeyebileceğini açıkladı. Analist Sarah Rotman Epps, online perakende kitap satış devi Amazon’un yakında tablet bilgisayar piyasasını derinden sarsacak bir atılım yapabileceğini iddia etti. Epps, henüz resmen doğrulanmayan Amazon tabletinin 300 dolardan daha az fiyata satılacağını ve sadece bu yılın son çeyreğinde 5 milyon adet satabileceği kehanetinde bulunuyor. Epps’in bu tahminleri gerçekçi mi?

‘’Hayır! Bu temelsiz bir spekülasyon’’ :

Beatweek Magazine yazarı Timmy Falcon’a göre bu Apple düşmanı teknoloji meraklılarının yaydığı bir başka boş haber ve gönüllerinden geçen bir temenni… Ortada bir Amazon tablet bile yok ve iPad’a gerçekten meydan okuyabileceini gösteren bir işaret de…

‘’Amazon tablet mi? Sanki tanıdık gibi?’’ :

Nasıl olur da Amazon’un bile varlığını doğrulamadığı bir tabletin milyonlarca satabileceği tahmini yapılabilir diye soran Los Angeles Times yazarı Carolyn Kellogg, devam ediyor: ‘’Gerçek şu ki iddia edilen bu tablet Barnes & Nobles’ın Nook’unu çok anımsatıyor. Nook’un mütevazı bir başarısı oldu tabii ki ama sektörde bir çığır açmış da değil’’.

‘’Öyle demeyin, Amazon gerçekten başarabilir’’ :

PC Mag yazarı Sasha Segan ise, eğer doğru dürüst bir iş yapılırsa bu tabletin bayağı sarsıcı olabileceğini belirtiyor. Ve Amazon, bu işi yapmaya en müsait firma. Oyun piyasasına geç girdiği halde, başkalarının yanlışlarından ders alarak geç kalmışlığını avantaja çevirdi. Eğer Amazon fiyatı 249 dolarda tutarsa, tableti tek elle rahat tutulabilecek büyüklükte yaparsa, işletim sistemi olarak Google Android Honeycomb kullanırsa ve okumaya müsait bir ekran dizayn ederse piyasayı sallar. İyi çalışan Honeycomb merkezli bir Amazon AppStore, sadece Amazon tableti güçlendirmekle kalmaz, diğer Android tabletlerin kullanıcılarını da Amazon’un sahasına taşır.  Amerika Bulteni (31 Ağustos 2011)