Skip to content
Menu

Çocuklara ‘’11 Eylül boyama kitabı’’ tartışmaya neden oluyor

Dikkat çekmek için bir kampanya yöntemi mi, yoksa çocuklara 11 Eylül’de ne olduğunu öğretmenin bir yolu mu? “We Shall Never Forget 9/11: The Kids’ Book of Freedom,” adlı boyama kitabının yayıncılarına göre ikincisi.

36 sayfalık kitapta, ikiz kulelerin yıkılışından, Ladin’in SEAL timince evinde öldürüldüğü ana kadar 11 Eylül’ün hikayesi çizgiyle anlatılıyor ve çocuklardan boyaması isteniyor. Yayıncı kuruluş Really Big Coloring Books şirketinin yöneticisi Wayne Bell, ‘’Bu kitap çocuklara gerçeği söylemekten kaçınmayan net samimi bir okuyuş’’ diyor.

Think Progresss yazarı Tanya Somaneder, çizgilerdeki Ladin ve önündeki tesettürlü kadının, çocuklarının kafasına, sakallı her Müslümanı ve tesettürlü her kadını ‘terörist’ görme düşüncesi yerleştireceğine dikkat çekerek, kitabın ‘iğrenç’ bulunmasına katıldığını ifade ediyor.

The Stir yazarı Jeanne Sager de, bir anne olarak bu kitaptan rahatsız olduğunu söyleyerek, ‘’11 Eylül tarihimizde önemli bir gün. Ama bunu çocuklara daha uygun bir dille anlatmalıyız. Boyama kitapları, eğlence amaçlıdır, katarsis amaçlı değil. Ve 11 Eylül, en hafif tabirle, ‘eğlence’ değil.’’ diye yazdı. AMERİKA BÜLTENİ (3 Eylül 2011)