Skip to content
Menu

Küresel ekonomik durgunluk korkusu borsaları vurdu: Dow Jones 400 puandan fazla düştü

AMERİKA BÜLTENİ (22 Eylül 2011)

New York Borsasında hafta başından beri devam eden düşüş eğilimi Perşembe günü keskinleşerek yüzde 4.4 oranında düşüşle sürdü. Avrupa’daki kriz, Amerikan Merkez Bankası’nın, kendi ekonomik canlandırma paketini açıklarken ekonominin gidişatı ile ilgili kullanılan ‘ciddi’ kelimesi ve Çin’de açıklanan olumsuz rakamların tetiklediği küresel ekonomik durgunluk korkusu, gün boyunca 400 puandan fazla bir düşüşe neden oldu. Dow Jones sanayi endeksindeki düşü bir ara 527 puana kadar ulaştı.

Reuters haber ajansına konuşan ekonomik stratejist John Canally, piyasaların güven ve öngörülebilirlik üzerine ayakta durduğuna dikkat çekerek, ‘şu anda ikisi de yok’ diye konuştu. AP Haber ajansına konuşan Wells Fargo ekonomisti Tim Quinlan ise, ‘’Ekonomik durgunluğa gitme ihtimali, ekonomik krizden çıkma mücadelesi süresinin en yüksek seviyesinde. Durgunluğa girme ihtimali yüzde 35’’ dedi. Bu, ekonomik durgunluk ile ilgili bugüne kadar ki en yüksek ihtimal iddiası.

New York saati ile 15:51 itibarı ile Dow Jones Sanayi Endeksi, yüzde 3.8 ya da 425 puan gerileyerek 10,699 puan seviyesine yerleşti.

Bir diğer dikkat çekici düşüş ise bankaların hisselerinde yaşandı. Citigroup ve Morgan Stanley hisseleri, gün içinde toparlanmadan önce bir ara 52 haftanın en düşük seviyesine geriledi.