Skip to content
Menu

Obama: 2012’de kazanma şansı az görülen aday benim, Cumhuriyetçi aday değil

AMERİKA BÜLTENİ (3 Ekim 2011)

Washington Post ile ABC News’in ortak anketine göre Amerikalıların çoğunluğu, Obama’nın ‘tek dönemlik’ başkan olacağına inanıyor. Ankete katılan Amerikalıların yüzde 55’i 2012 seçimini Cumhuriyetçi adayın kazanacağına inanırken, sadece yüzde 37’si Obama’nın yeniden kazanacağını düşünüyor.

ABD Başkanı Barack Obama da, kamuoyundaki genel yaklaşımın farkında olduğunu hissetirerek, 2012 başkanlık seçiminde kazanmasına daha az şans verilen adayın, Cumhuriyetçi aday değil kendisi olacağını söyledi. Bunu Amerikan siyasi literatüründeki ‘underdog’ kelimesiyle ifade eden Obama, seçimlerden önce ‘underdog’ olarak görülmeye alıştığını kaydederek, ‘’Ancak nihayetinde halk oy vermeye gittiği zaman hangi adayın vizyonu olduğuna bakacak’’ diye konuştu. ABC News kanalı ile Yahoo işbirliğiyle düzenlenen ve George Stephanopoulos’un sunduğu özel röportaja katılan Obama, Amerikalıların 4 yıl öncesinden daha iyi durumda olmadığnı söyleyerek, ancak kendisine ait planın yasalaşması halinde öğretmen ve işçilerin yeniden istihdam edileceğini ve tüketiciye güven geleceğini ifade etti.

Steve Jobs’un hediye ettiği iPad’tan haberleri takip ediyor

Obama, New Jersey Valisi Chris Christie’nin, ‘’Başkan ülkeyi birleştirmekten çok kamplaştırdı’’ eleştirisine de tepki göstererek, ‘’Her aşamada Cumhuriyetçi Parti ile beraber çalışmanın yollarını aradım. Ama her seferinde ‘hayır’ cevabı aldım’’ dedi. Obama, 2012 seçiminin de, hükümetin eğitim ve altyapıya yatırım yapıp yapmaması gerektiğine ilişkin bir referendum olacağını da kaydetti.

Obama, Apple CEO’su Steve Jobs’un kendisine hediye ettiği iPad ile haberleri interntten okuduğunu da söyledi.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player