Skip to content
Menu

Yankees seriyi beşinci maça taşımayı başardı, Texas Rangers AL finaline yükseldi

Curtis Granderson’un inanılmaz pozisyonlarda yakaladığı iki top, Yankees’i elenmekten kurtardı.

AMERİKA BÜLTENİ

(5 Ekim 2011)

Beyzbolseverler nefes kesen bir playoff sezonunun heyecanını yaşıyor. İki ligdeki 4 eşleşmede de dördüncü maçların oyanındığı son sezon 2003 yılıydı.

Amerikan Liginde (AL) Detroit Tigers ile eşleşmesinde 2-1 yenik duruma düşen Yankees, şampiyonluk serisi şansını dürdürebilmek için mutlaka kazanması gereken dördüncü maçı 10-1 kazanarak, seriyi beşinci maça taşımayı başardı. Curtis Granderson’un inanılmaz pozisyonlarda yakaladığı iki top, Yankees’i elenmekten kurtardı. İki takımın nefesleri kesecek beşinci maçı 6 Ekim Perşembe akşamı Bronx Yankees Stadyumunda oynanacak.

Amerikan Ligi’nin diğer eşleşmesinde ise Texas Rangers, Tampa’da Tampa Bay Rays’ı dördüncü maçta 4-3 yenerek seride 3-1 öne geçti ve tur atlayan ilk takım oldu. Rangers, Yankes-Detroit eşleşmesinin galibi ile Amerikan Ligi Şampiyonluk serisi oynayacak.

Bugün Ulusal Lig’de 2 karşılaşma var

MLB Division Series’e bugün Ulusal Lig’de (NL) oynanacak iki karşılaşma ile devam edecek. Philadelphia- St Louis eşleşmesinin favorisi Phillies, Salı günü oynanan üçüncü maçı kazanarak seride 2-1 öne geçti. Philadelphia Phillies, bugün 18:00’de başlayacak maçı da kazanırsa Ulusal Lig şampiyonluğunun ilk finalisti olacak.

Milwaukee – Arizona eşleşmesinde ise  Salı günü rakibi Milwaukee Brewers’ı 8-1 yenen Arizona Diamondbacks, seride ilk galibiyetini alarak şansını bugün 21:30’da oynanacak dördüncü maça taşımayı başardı.

********

Beyzbol nasıl oynanır, kuralları nelerdir?

*******