Skip to content
Menu

DİKKAT: ‘Green Card’ çekilişine başvurular başladı, 5 Kasım’da sona erecek

AMERİKA BÜLTENİ (6 Ekim 2011 – 09:19)

ABD’de kalıcı göçmen olmak isteyenler için tanınan fırsatlardan biri olan ve kamuoyunda ”Green Card (yeşil kart)” olarak bilinen kalıcı göçmen statüsü çekilişi için başvurular başladı. Başvuruları 5 Kasım 2011, saat öğlen 12:00’ye (New York saati) kadar sürecek çekilişe katılanlar arasından kazananlar 1 Mayıs 2012 tarihinde internetten duyurulacak. Kazanan şanslılar, 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren ABD’ye vize için başvurabilecek.

Resmi adı 2013 Diversity Visa (DV) Lottery olan çekilişe, ABD’ye son 5 yılda 50 bin kişiden az göçmen veren ülkelerden olanlar katılabiliyor. Başvurular http://www.dvlottery.state.gov/ adresinden yapılıyor. Postayla başvurular kabul edilmiyor.

Buna göre, başvuruda, ülkenizi, sizin ve eğer varsa eşiniz ve çocuklarınızın kimlik bilgilerinizle beraber belirtip, sitede belirtildiği şekilde fotoğraflarınızı yüklemeniz gerekiyor.

Eğer çekilişte kazanırsanız, en az lise mezunu olduğunuzu, ve son 5 yılda en az 2 yıllık iş tecrübesine sahip olduğunuzu belgelemeniz gerekiyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan 2012 çekilişinde Türkiye’den 3077 kişi Green Card kazanmıştı.