Skip to content
Menu

Cenk Uygur, Zuccotti Park’ta Amerikan Anayasasında değişiklik için ‘kurt’ hareketi başlattı

Cenk Uygur, açıklamasını yapmadan önce Zuccotti Park'taki eylemcilerin yoğun yağış altında gerçekleşen günlük Genel Kurul toplantısına katıldı. (FOTOĞRAF: Amerika Bülteni)

AMERİKA BÜLTENİ (20 Ekim 2011)

Bir ayı aşkın süredir Manhattan’ın finans bölgesinin kalbi Zuccotti Park’ı işgal eden eylemcileri Çarşamba akşamı ziyaret eden Türk kökenli Amerikalı aktivist ve gazeteci Cenk Uygur, başında olduğu Young Turks adlı grupla, Amerikan Anayasasında değişiklik hareketini başlattıklarını açıkladı. Wall Street İşgali hareketinin şiddetli yağış altında gerçekleşen günlük genel kuruluna (general assembly) katılan Uygur, daha sonra yaptığı açıklamada, bu amaçla Wolf PAC, adlı inisiyatifin kurulduğunu duyurdu.

Cenk Uygur, ABD Yüksek Mahkemesi’nin bir süre önce aldığı ictihat kararıyla ‘şirketleri normal kişi sayarak’ politikaya şirketlerin her türlü müdahalesinin önünü tamamen açtığına işaret etti. ‘’Herkes biliyor, Demokratlar biliyor, Cumhuriyetçiler biliyor ki, Amerikan Kongresi satın alınmış durumda’’ diye konuşan Uygur, ‘’Yüksek Mahkeme’nin bu kararından ve şirket Kongre’sinden kurtulmanın tek yolu Anayasa değişikliğidir.’’ dedi. Böylesi bir anayasa değişikliğinin bugünkü Kongre’den çıkmasının imkansızlığının farkında olduklarını açıklayan Uygur, ‘’Ancak bunu yapmanın bir yolu daha var. Eyalet çapında örgütlenip her eyaletin Anayasa Kongresi toplanması çağrısı yapmasını sağlayabiliriz. Bu durumda bizim yolsuzluğa batmış federal hükümetimiz hiçbir şey yapamaz. Bunun için 50 eyalette çalışma başlatıyoruz.’’ dedi.

Wolf Pac, kelime olarak ‘kurtlar birliği’’ ya da ‘’kurt sürüsü’’ demek. Amerikan siyasi literatüründe ise ‘’değişik çevrelerden insanların aynı amaçla bir araya gelmesini’’ ifade etmek için kullanıldığı da oluyor.