Skip to content
Menu

Western Union, Van’a yapılacak para transferlerinden ücret almayacak

(Anadolu Ajansı) Van’da meydana gelen deprem felaketinden sonra başlayan yardım seferberliğine ululslararası kuruluşlar da katılıyor. Uluslararası ödeme sistemleri şirketlerinden Western Union’ın Van’aücretsiz para transferi uygulaması başlattığı bildirildi.

Amerikan finansal hizmet ve iletişim şirketi Western Union’dan yapılan açıklamada, yurtdışından Van’daki Western Union acente hizmet noktalarına yapılacak Western Union işlemlerinde müşterilerin, 27 Ekim-25 Kasım2011 tarihleri arasında deprem felaketinden etkilenen yakınlarına bedelsiz olarak para gönderebilecekleri belirtildi.

Açıklamada, ”Western Union hizmet ağı, servis koşulları ve döviz rezervlerine bağlı olarak gerçekleşen Van özel ‘Ücretsiz Para Transferi’ uygulamasıyla yakınlarına para göndermek isteyenler, Western Union acente hizmet noktalarından veya www.westernunion.com üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor” denildi.

Bu arada Western Union’ın üst yöneticisi (CEO) Hikmet Ersek’in deprem felaketinden dolayı Western Union olarak çok üzgün olduklarını belirterek, yakınlarını kaybeden tüm ailelelere başsağlığı dilediği bildirildi. Ersek’in açıklamasında, ”Western Union Vakfı bu felakete destek olmak için Türk Kızılay’ına yardım ediyor, aynı zamanda Van iline yapılan işlemlerimizden transfer ücretlerini herkesin yakınlarına kolayca yardımda bulunabilmesi adına geçici bir süre için kaldırdık” dediği kaydedildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

”Türk Kızılay’ına bağışta bulunan Western Union Vakfı aynı zamanda tüm Western Union çalışanlarından Kızılay’a yapılacak bağışların toplam tutarının üzerine aynı miktarı ekleyeceği bir kampanya da başlattı. Ek olarak yardımda bulunmak isteyen kurum ve kişiler için vakıf, Western Union Quick Pay, Quick Collect, Payments Service hizmetinin verildiği acente noktalarında Türk Kızılay’ı adına bir yardım hesabı da açtı. Bir ay süreyle bu hesaba yatırılan paralar Western Union tarafından ücretsiz olarak ulaştırılacak.”