Skip to content
Menu

Noel Baba yüksek okulu, bu yıl öğrencilerini ekonomik kriz konusunda eğitti

AMERİKA BÜLTENİ (4 Aralık 2011)

Evet yanlış duymadınız. Noel Baba’lar kolay yetişmiyor. Onların da bir okulu var. ABD genelinde alışveriş ve aile merkezlerindeki Noel Baba’lar, özel bir eğitim aldıklarını ispatlamak zorunda. Missouri eyaletinde 75 yıldır eğitim veren ve dünyanın halen eğitimdeki en eski Noel Baba okulu olan, Charles H. Howard Santa Claus School, öğrencilerini, Noel Baba’nın tarihi, kıyafet ve makyajları, sosyal medyada yansıma şekilleri, çocuklarla diyalog tarzları konusunda eğitiyor.

Noel Baba ouluna kim gider? Her sosyal ve yaş gruptan Noel Baba adayları var. Çoğunlukla yaşlı ve beyaz sakallıların ilgi göterdiği ise doğru. Bu yıl Ekim ayı içinde gerçekleşen eğitim öğretim dönemi, 115 öğrenciyle bugüne kadarki en kalabalık devre oldu.

Peki Noel Babaları ekonomik kriz konusunda bilinçlendirmek neden mühim? En başta aileler pahalı hediyeler alabilecek güçte değil. Çocuklardaki hediye beklentisini düşürmeleri öğretiliyor Noel Babalara. Birçok çocuk Noel Baba’dan anne ya da babasına iş bulmasını istiyor.

Noel Babalardan Tom Ruperd, New York Times’a yaptığı açıklamada, çocuklara, Noel Baba’nın da ekonomik kriz nedeniyle hediyelerinde tasarrufa gittiğini söyleyerek onlardan da tutumlu olmaları gerektiğini söylediğini aktarıyor.

Bir başka Noel Baba Fred Honerkamp, ‘’Çocuklar ülkenin barometresi gibi. Onların davranışlarından isteklerinden ülkenin durumunu anlayabiliyorsunuz’’ diyor.