Skip to content
Menu

Obama’yı tutuklamaya kalkan Kansaslı tutucunun silahlarına el kondu

AMERİKA BÜLTENİ (7 Aralık 2011)

Kansas’a ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Barack Obama’yı, Kansas anayasasının verdiği yetkiye dayanarak tutuklayacağını ilan eden Kansaslı tutucunun silahlarına ABD gizli servisi el koydu. Neil Jednoralski  adlı tutucuya, Obama’ya yaklaştığı anda tutuklanacağı uyarısı da yapıldı. Jednoralski, Kansas eyalet sekreteri Kris Kobach, Kansas otoyol polisi ve Saline County Şerifine başvurarak, Obama’yı tutuklamayı planladığını ve bunun için kendisine yardımcı olmalarını istedi. Jednoralski, ABD’de doğmadını iddia ettiği Obama’nın, doğuştan ABD vatandaşlarına münhasır ABD Başkanlığı makamını yasadışı şekilde işgal ettiği gerekçesiyle, tutuklanması gerektiğini savunuyor. Jednoralski, Kansas eyalet anayasasının, kendisine Obama’yı ya da yasaları çiğneyen herkesi tutuklama hakkı verdiğini savunuyor.

Neil Jednoralski, ABD Gizli Servis görevlilerinin evine gelerek evindeki silahlara el koyduklarını belirterek, görevlilerin, Obama’ya takmayı planladığı yüksek güvenlikli kelepçeyi de aldıklarını açıkladı. Jednoralski, yerel Salina Journal gazetesine yaptığı açıklamada, Obama’yı tutukladıktan sonra başkent Topeka’ya götürüp eyalet sekreterine teslim edeceğini kaydetti. Jednoralski, Obama’yı da uyardı: ‘’Bir daha Kansas’a gelirsen yine tutuklarım, yaparım.‘’

ABD Başkanı Barack Obama’nın annesi de aslen Kansaslı. Obama, annesinin akademisyenlik yaptığı Hawaii’de dünyaya geldi. Ancak, aralarında ünlü işadamı Donald Trump’ın da olduğu ve kendilerine ‘birther’ denen aşırı tutucu bir kesim, Obama’nın ABD’de dünyaya gelmediğini iddia ediyor. Obama, Hawaii’de dünyaya geldiğini gösteren hastane belgeleri ve doğum sertifakasını defalarca kamuoyu ile paylaşmasına rağmen bu kesim iddiasından vazgeçmiyor.
İşte Salina Journal gazetesinin konuyla ilgili video haberi: