Skip to content
Menu

New York bu iki yeni yıl öpüşmesini konuşuyor

AMERİKA BÜLTENİ (1 Ocak 2012)

New York uzun yıllardır en sıcak yılbaşı gecesini yaşadı. Havanın sezon normallerinin çok üzerinde sıcak olması, Times Square’e milyonlarca insanın toplanmasına neden oldu. New York emniyet müdürü Ray Kelly, geleneğin başladığı 1904 yılından beri en büyük kalabalığın toplandığını açıkladı.

Times Square’de Carlos Santana’dan Justin Bieber’e, Lady Gaga’dan Pitbull ve Drake’e kadar birçok ünlü ismin katıldığı görkemli yılbaşı kutlamasına damgayı vuran ise gece tam 12:00’de New York’un milyarder belediye başkanı Michael Bloomberg ile ünlü pop yıldızı Lady Gaga’nın dudak dudağa öpüşmesi oldu.

Times Square kutlamalarının sembolü ünlü ışık topunu beraber aynı butona basarak indiren Bloomberg ve Lady Gaga önce dans ettiler. Saat 12’de ise dudak dudağa öpüştüler.

Yaklaşık 40 yıldır Times Sqaure’den her yılbaşı gecesi canlı yayınlanan ABC’nin ‘’New Year’s Rockin’ Eve’’ programını, Dick Clark ve Ryan Seacrest ile beraber sunan aktrist Jenny McCarthy’nin akademiden yeni mezun bir polis memurunu canlı yayında uzun uzun öpmesi de gecenin en çok konuşulan anlarından biri oldu.