Skip to content
Menu

Oops! Texas valisi Perry, başkan olursa hangi bakanlıkları kaldıracağını hala bilmiyor!

Texas'ın iki valisi W Bush ve Rick Perry gaflarıyla politik hayata damga vurdu

AMERİKA BÜLTENİ (14 Ocak 2012)

Selefi George W. Bush gibi, Texas Valiliğinden ABD başkanlığına geçmek isteyen Rick Perry, tıpkı selefi gibi gaflarında da ‘double deep’ yapıyor.

Perry, iki ay önce katıldığı açıkoturumda, ABD başkanı olduğunda 3 bakanlığı ortadan kaldıracağını söyledikten sonra, kaldıracağı üçüncü bakanlığın adını hatırlayamamış ve ‘oops’ ünlemiyle tepki vermişti. Ticaret ve Eğitim Bakanlığını hatırlayan Perry, kaldıracağı üçüncü bakanlığın Enerji Bakanlığı olacağını yarım saat sonra hatırlamıştı.

Herkes, bu gafından sonra anketlerde hızla gerileyen Perry’nin bundan daha büyük bir gaf yapamayacağını düşünürken,  Texas Valisi Cuma günü, kaldıracağı üç bakanlığı adlandırmada yine sorun yaşadı. Cuma sabahı katıldığı bir radyo programında sunucunun, hangi federal bakanlıkları kaldırmayı düşündüğü sorusuna, bu kez fazla düşünmeden, ‘Ticaret, İçişleri Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’’ cevabını verdi. Ancak sorun şu ki, büyük yankı yapan gafındaki listesinde İçişleri Bakanlığı yoktu, Eğitim Bakanlığı vardı.

Bu büyük gaf, medyada alay konusu oldu. The Stranger’dan Paul Constant, Amerikalının devam filmlerine bayıldığını ifade ederek, Perry’nin de “Oops 2: The Oopsening,” filmini çektiğini yazdı.

Politikanın ciddi sitesi RealClearPoliticis bile, ‘’Tamam gaf ama en azından bu kez 3 bakanlık adı sayabildi’’ diye takılmadan edemedi.

The Political Carnival ise ise Texas’ın son 20 yıldır önce W sonra da Perry tarafından yönetildiğine dikkat çekerek, bundan daha kötü durumda olmaması mucize diye yazdı.

İşte Texas’ın iki valisi ile ilgili en dikkat çekici karşılaştırmalar, (Video çalışmazsa, kutucuktaki linki tıklayarak da izleyebilirsiniz)