Skip to content
Menu

Burger King, ABD’de evlere servise başladı

AMERİKA BÜLTENİ (17 Ocak 2012)

Son yıllarda gerileme yaşayan hamburger zinciri Burger King, ABD’de sessiz sedasız evlere servis (home delivery) denemesine başladı. Burger King bu kapsamda Washington DC’deki 4 şubesinden evlere servis yaparak, uygulamanın başarılı olup olmayacağına bakıyor. ABD’de pizza zincilerinde evlere servis oldukçay yaygınken, hamburger zincirleri genel olarak evlere servis hizmeti bulundurmuyor. Burger King şimdilik evlere servis için 2 dolar ekstra tahsilat yapıyor ve siparişin en az 10 dolarlık olması şartı koşuyor. Sipariş verenlerin şubeye en fazla 10 dakika araba sürümü mesafesinde olması da bir başka şart.

McDonalds ise bugüne kadar sadece Manhattan’da iki şubesinden ofislere servis yapıyor. McDonalds sözcüsü genel bir evlere servis hizmeti başlatma gibi bir planları olmadığını açıkladı.

Satışlarının yüzde 70’i ‘evlere servis’ şeklinde olan Dominos ise dev burger zincirlerinin acemiliğine gülüyor. ‘’Kendilerine bol şans diliyoruz’’ diye konuşan Dominos sözcüsü Tim McIntyre ve ekliyor: ‘’Bütün pizzacıların evlere servis yapamamasının bir sebebi var. Kolay iş değil’’