Skip to content
Menu

Böyle buyurdu patron!

AMERİKA BÜLTENİ (20 Ocak 2012)

İşçi sınırıfının, yoksulların ve kırsal kesim insanlarının çektiği sıkıntıları ve günlük yaşamlarını yansıtan şarkıları ile protest- Rock müziğin simge adı haline gelen Bruce Springsteen’in son şarkısı da büyük ilgi görüyor.

‘’We take care of our own (kendi başımızın çaresine bakacağız)’’ adlı şarkı, yayınlanmasından birkaç gün sonra ABD’de dillere yerleşti.  ‘We are 99 percent’’ sloganıyla küresel bir rüzgar yakalayan Wall Street işgal hareketlerinin bakış açısını yansıtan şarkı hakkında,  ‘’seçim yılının milli marşı mı olacak’’ yorumları yapılıyor.

Patron lakaplı efsanevi şarkıcının son şarkısı Amerikan medyasında da büyük ilgi görüyor. The Daily News’den Jim Farber, ‘’ABD’nin ekonomik krizde olduğu zamanlardan daha Springsteen-esque bir şey var mı?’’ diye sorarken, The Wrap yazarı Chris Wilmann ise, ‘’Maalesef bu şarkı yeni bir Born in the USA olabilir.’’ diyerek,  şarkının yanlış anlaşılma ihtimaline dikkat çekiyor.

Springsteen’in 1980’li yıllarda olay olan şarkısı Born in the USA, Amerikan rüyasına ulaşmanın zorluğunu anlatırken, tamamen yanlış anlaşılmış ve yurtsever bir marş gibi algılanmıştı. Hatta Reagan gibi politikacılar bile şarkıyı kullanabilmişti. Wilmann, ‘’We can take care of our own’’un da, ‘bu bayrağın dalagalandığı her yerde kendi başımızın çaresine bakacağız’ gibi sözleri nedeniyle, aynı yanlış anlamayla pekala muhafazakarların bir marşına dönüşme ihtimali olduğunu vurguluyor.

Dinleyin siz karar verin: