Skip to content
Menu

New York, San Francisco, Boston ve Baltimore’da tek gündem NFL

AMERİKA BÜLTENİ (21 Ocak 2012)

Amerikan Futbol Ligi NFL’de Super Bowl finalistleri Pazar günü oynanacak iki karşılaşmayla belli olacak. New York Giants ve San Francisco 49ers NFC (Ulusal Futbol Konferansı)şampiyonluğu için San Francisco’da karşı karşıya gelirken, Baltimore Ravens ve New England Patriost ise Boston’da AFC (Amerika Futbol Konferansı) şampiyonluğu için mücadele edecek.

Bu iki karşılaşma nedeniyle Amerika genelinde futbolseverler arasında heyecan doruktayken, özellikle takımarı ‘final four’a kalmış 4 şehirde futbol, tek gündem maddesi haline gelmiş durumda.

New York kar beyazı ve Giants mavisine boyandı

Hafta sonuna kar fırtınasıyla giren New York’ta tam bir Gaints çılgınlığı yaşanıyor. New York şehri ve New Jerey’de birçok yerleşim birimi adeta maviye boyandı. Mavi formalarda satış patlaması yaşanırken, şehirdeki onbinlerce bar ve restoran camlarına astıkları afişlerle, hem şenliğe katılıyor hem de maç için düzenleyecekleri partileri haber veriyor.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de iki gündür mavi gömlek ya da mavi kravatla dolaşırken, hem haftalık radyo konuşmasına hem de New York’u Cumartesi günü etkisi altına alan kar yağışı ile ilgili basın toplantısına ‘Go Giants’ tezahüratıyla başladı.

New York New Jersey arasında ‘Giant’ savaş

Öte yandan New jersey Valisi Chris Christie de, New York Giants’ın stadyumunun New Jersey’de olması nedeniyle New York değil New Jersey takımı olduğunu iddia ederek yeni bir tartışma başlattı. Bloomberg ise, Giants’in ‘bölgenin’ takımı olduğunu söyleyerek tartışmaya katılmak istemedi. Christie’nin açıklaması, New Yorkluları kızdırdı ancak şu anda herkes Giants’in 49ers’ı yenip Super Bowl’a kalmasına odaklanmış durumda. Birçok spor yorumcusu, eğer Giants NFC şampiyonu olup Super Bowl finali oynamaya hak kazanırsa, iki eyalet arasında büyük savaşın kapıda olduğu yorumu yapıyor.

 

22 Ocak Pazar TIME

TV

Bilet al
Baltimore – New England 3:00 PM

CBS

Tickets
NY Giants – San Francisco 6:30 PM

FOX

Tickets