Skip to content
Menu

Demokratlar da ikiye bölündü! Hangisinin kazanması iyi? Gingrich mi, Romney mi?

AMERİKA BÜLTENİ (24 Ocak 2012)

Cumhuriyetçi Partide adaylık yarışı her geçen gün daha da kızışarak sürerken, Demokrat Partide ise bu önseçim mücadelesinin tartışması her geçen gün kızışarak sürüyor. Demokratlar, Romney’nin mi, Gingrich’in mi kazanmasının Demokrat Parti için daha iyi olacağı konusunda ikiye bölündü.

Tartışma, Amerikan medyasının önde gelen solcu yorumcularından Cenk Uygur’un Current TV’deki ‘’The Young Turks’’ programında masaya yatırıldı.

Programın sürekli konuşmacılarından gazeteci Michael Shure, Demokratların genel olarak Mitt Romney’nin kazanmasından çekindiklerini ifade ederek, ‘’Ancak ben bundan emin değilim. Eğer bu seçimin anahtar konusu ‘Obamacare (Obama’nın sağlık sigortası reformu)’ ise, Romney bu reforma yakın bir planı valiliği döneminde Massachusetts’te uyguladı. Bu da Cumhuriyetçileri seçim kampanyasında nötralize eder’’ dedi.

Cenk Uygur da, Amerikan halkının Wall Street’e çok kızgın olduğuna işaret ederek, böyle bir dönemde şu anda politikada Wall Street’e en yakın isim olan  Romney’nin,  ‘berbat bir aday’ olacağını savundu ve ekledi: ‘’Gingrich, South Carolina’da hem Romney’i hem de partinin elit merkezini perişan etti.’’

Karl Frisch ise, Gingrich’in başarısında tek kredinin Gingrich’e ait olmadığını Mitt Romney’nin de Gingrich’e oldukça yardımcı olduğunu kaydetti. Her ne kadar programda hangi adayın Demokratlar açısından daha tehlikeli bir aday olacağı konusunda somut bir sonuca ulaşılmasa da, bütün konuklar Mitt Romney’nin artık fiili aday statüsünü kaybettiğinde uzlaştı.