Skip to content
Menu

Soros’tan ürküten kehanet: ABD isyan ve şiddet olaylarına gebe

AMERİKA BÜLTENİ (24 Ocak 2012)

Borsa ve para cambazı milyarder George Soros ABD ve Batı hakkında ürkütücü kehanetlerde bulundu. ABD’de sınıf çatışmaları, şiddet olayları ve polis devletinin yold aolduğunu iddia eden Soros, manzaranın 1989’daki Sovyetlere benzediğini söyledi.

Newsweek’e konuşan 81 yaşındaki milyarder, ‘’Durum bütün hayatım boyunca görmediğim kadar ciddi ve zor. Birçok açıdan 1930’lara ve Büyük Buhran’a benzetilebilir. Gelişmiş ülkelerde kemer sıkma yayılıyor. Bu da bizi 10 yıl ve belki daha uzun süre bir durgunluğa sürükleme tehdidine sahip. En kötü senaryo ise bütün finansal sistemin çökmesi’’ dedi.

Soros şöyle devam etti: ‘’Batı dünyasındaki mevcut durum, çöküşünden önceki Sovyetlere benziyor. Sovyetlerin çöküşü oldukça olağanüstü bir olaydı. Şu anda gelişmiş ülkelerde, ne olduğu çok da farkedilmeksizin benzeri bir durum gerçekleşiyor.’’

ABD’de durumun daha da kötüye gideceğini iddia eden Soros, sokaklarda protesto ve şiddetin yayılacağını, isyan ve çatışmalar yaşanacağı kehanetinde bulundu. Soros yaşanacak bu olaylardan sonra ABD’nin geleneksel kişi özgürlükleri geleneğinin de sonunun geleceğini ABD’nin bir polis devletine dönüşeceğini söyledi.

Soros, ABD Başkanı Barack Obama’nın yeniden seçilmesi ya da seçilmemesini belirleyecek şeyin de, zenginlerin daha fazla vergi vermesini sağlayıp sağlayamaycağı olacağını söyledi.

Ancak Soros, eğer ABD ve Batının krizi yönetmeyi başarabilirse, yeni bir altın çağ başlatabileceklerini de ekleyerek, ‘’Kriz zamanlarında imkansız mümkün hale gelir. Avrupa Birliği yeniden parıltısını kazanabilir. Kişisel olarak ABD’nin çok cetin bir sınavdan geçeceğini ancak kurumlarını güçlendirerek çıkabileceğine inanıyorum’’ diye konuştu.