Skip to content
Menu

Seçim vaadinde uçtu: Newt Gingrich Ay’ı ABD’nin 51’nci eyaleti yapacak

AMERİKA BÜLTENİ (26 Ocak 2012)

31 Ocak’ta Florida’da yapılacak başkan adaylığı önseçimi için eyalete kamp kuran Cumhuriyetçi adaylar, Florida’nın ABD’nin en önemli uzay üssüne ev sahipliği yapması nedeniyle, uzay programlarıyla ilgili vaatlerde de bulunuyor.  Ancak Çarşamba günü eyaletteki bir üniversitede konuşan adaylardan Newt Gingrich, seçim vaadinde kelimenin gerçek anlamıyla fazla uçtu. Gingrich, başkan olduğuna Ay’a Amerikan kolonisi kuracağını ve sonunda Ay’ın ABD’nin 51’nci eyaleti olacağını iddia etti.

Gingrich, ”eğer Ay’da 13 bin Amerikalı yaşarsa, eyalet olmak için dilekçe hakları doğacığını” ifade ederek, ”Benim başkanlığımın ikinci dönemi biterken Ay’da kalıcı üssümüz kurulmuş bulunacak ve bu tamamen Amerikan olacak. ’’ dedi.

Gingrich sözlerine şöyle devam etti:

‘’Ben Amerikalıyım. Amerikalılar içgüdüsel olarak muhteşemdir. Çünkü çok daha büyük geleceği inanırlar. Bana burada Florida’da ve ülke genelinde yardım edin ki, birgün uzayda ticari ve turistik aktivitelerin ilk defa ilan edildiği gün ben de ordaydım diyebilesiniz. Elbette, Ay’da Amerikan bayrağı dalgalanan bir insan kolonisi kuracağız’’

Newt Gingrich, daha sonra gazetecilerin AY kolonisinde kendisinin seçilme şansı şakası yapmaları üzerine gülerek, ‘’Sanırım Ay’daki önseçimler en son yapılır’’ şakasıyla karşılık verdi.