Skip to content
Menu

FED: ABD ekonomisini Avrupa’dan koruyacağız

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada ABD ekonomisini Avrupa’daki finansal krizin etkilerinden koruyacaklarını söyledi.

Bernanke, Senato’nun bütçe komisyonuna yaptığı açıklamada geçen hafta yaptığı konuşmaya benzer ifadeler kullanarak, “Avrupalı yetkililerle yakın iletişim halindeyiz. Durumu yakından izlemeye devam ediyoruz. ABD finans sistemini ve ekonomisini koruyacak her türlü adımı atmaya hazırız” dedi. ABD ekonomisinin görünümü hakkında temkinli konuşan Bernanke, geçen hafta ABD’de açıklanan güçlü ocak ayı istihdam verileri hakkında yorum yapmazken, “İstihdam pazarının normal haline dönmesi için uzun bir yol var” diye konuştu. Bankanın en erken 2014 yılı sonuna kadar faiz oranlarını düşük seviyede tutma planını yineleyen Bernanke “Amerikan ekonomisi yavaş bir hızda ilerliyor, düşük faiz oranları, büyümeyi desteklemek için gerekli” derken Cumhuriyetçi senatörlerin, ‘faiz oranlarını düşük tutmanın enflasyon riskini artırdığı’ yolundaki endişelerini “Risklerin farkındayız ve enflasyonu yakından izliyoruz” diyerek yanıtladı.

Dow Jones ‘Güldürdü’

NEW York Borsası’nın (NYSE) kapanışında Dow Jones Sanayi Endeksi, 2008 yılı Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Dow Jones Sanayi Endeksi, 33 puan artarak, 12,878’e  yükseldi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 2 puan değer kazanarak, 2,904 puandan kapandı.

Hürriyet