Skip to content
Menu

Obama, Cumhuriyetçi adaylardan önüne geleni yeniyor

AMERİKA BÜLTENİ (15 Şubat 2012)

CBS News ile New York Times ortak anketine göre ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi Partinin mevcut 4 başkan adayını da, farazi anket karşılaşmalarında net şekilde yeniyor. Geçtiğimiz ayki anketlerde Obama ile eşit oy alan Mitt Romney’nin de bu ay Obama’ya yenilmesi dikkat çekiyor. Öte yandan Obama’ya olumlu bakan Amerikalıların oranı ise yüzde 50’ye yükseldi. Bu oran, Bin Ladin’in öldürülmesinden beri Obama’nın ulaştığı en yüksek oran.

Anket, bazı Cumhuriyetçi liderlerin ‘yeni aday arayışına’ çıktıkları bir dönemde sonuçlandı.

 

Parti içinde Santorum liderliğe geçti

Öte yandan Cumhuriyetçi Parti içindeki anketlerde Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum az farkla lider konuma yükseldi. CBS anketine göre Santorum ülke genelinde Cumhuriyetçilerin yüzde 30’una sahipken Mitt Romney yüzde 27 ile onu takip ediyor. Ron Paul yüzde 12 ile üçüncü ve Gingrich yüzde 10 ile dördüncü sırada.

Romney’nin adaylığı sallanıyor

Öte yandan herşeye rağmen uzun süredir partinin potansiyel adayı olarak görülen Mitt Romney’nin konumu da sarsılıyor. CNN anketine göre Cumhuriyetçilerin sadece yüzde 54’ü Romney’e olumlu bakıyor. Bu oran geçtiğimiz ay yüzde 67 seviyesindeydi.