Skip to content
Menu

Artık dünyaya Google gözlüğüyle bakacağız!

AMERİKA BÜLTENİ (23 Şubat 2012)

Kelimenin gerçek anlamıyla ‘Google gözlüğü’yle bakacağız. İnternet devi Google’ın, bilgisayar çağında yeni bir kuşağın ilk adımı olacak ve herkesi Terminatör gibi yapacak projesini 2012’de satışa sunacağı belirtiliyor.

250 – 600 dolar arasında bir fiyata sahip olacağı belirtilen gözlükler, Android işletim sistemine sahip olacak ve baktığınız yerde gördükleriniz ile ilgili GPS ve informatif bilgiler verecek.

New York Times’ta yayınlanan habere göre, büyük çığır açacak bu yeni proje, firmanın, yapay zeka (AI) ve robotik gibi konularda çok gizli çalışan ‘’Google X’’ laboratuvarlarında üretildi.

Google gözlüklerde, MP3 oynatıcısı, GPS, ses tanıtıcısı yazılımları ve kamera gibi özellikler olacak. Proje ilk olarak ‘’9 to 5 Google’’ adlı blogda deşifre oldu. Söz konusu blog, gözlüklerin tek bir göze takılacak şekilde dizayn edildiğini ve kullanıcının hafif baş hareketleriyle gözlüğün menüsünü kullanabileceğini belirtiyor.

New York Times’taki habere göre, Google gözlüklerinin yüz tanıma özelliği bakılan kişinin yüzünü sosyal medyada arayacak ve kimliklendirecek.

Bir Google çalışanı, süper gözlüğün Google yazılılımlarıyla uyumlu olacağını ve ekranda belirecek bilgilerin, internet tarayıcılarının aksine çok daha gerçekçi bir görünüme sahip olacağını söyledi.

Gözlükler, verileri ilk olarak depolama servisi buluta aktaracak, oradan Google Latitude gibi yazılımlarla bilgi paylaşacak. Böylece, gözlükleri takan kişi yakınlarındaki binalar ve adresler hakkında bilgi edinecek. Kişi, arkadaşlarıyla bulunduğu konum hakkında bilgi alışverişi yapabilecek.