Skip to content
Menu

Romney: ‘’Obama yeniden seçilirse dünyada nükleer bombalar patlayacak’’

AMERİKA BÜLTENİ (23 Şubat 2012)

Cumhuriyetçilerin ABD Başkanı Barack Obama hakkında son günlerde yükselttiği ‘korku kampanyası’ Çarşamba akşamı, 50 yıldır kullanılmamış ‘en büyük korkunun’ da kullanılmasıyla doruğa ulaştı. Cumhuriyetçi başkan aday adayı Mitt Romney, Arizona’da düzenenlenen açıkoturumda Obama’nın yeniden seçilmesi halinde, dünyada nükleer bombaların patlayacağını iddia etti.

CNN’in organize ettiği açıkoturumda konuşan Romney, ABD’de son günlerde yükselen benzin fiyatlarını düşürmekle meşgul olmanın, İran’ın nükleer programını durmakla meşgul olmaktan daha önemli olmadığını söyledi ve ekledi:

‘’Ahmedinecat,  bir bölümünü Hizbullah’a Hamas’a verebileceği ya da Güney Amerika’ya aktarabileceği nükleer fizyona uğrayabilecek materyale sahip oluyor. Yani ABD’nin kıyılarına kadar birçok sofistike ve tehlikeli bomba getirme potansiyeline sahip oluyor. Bu başkan birçok politikasında başarısız. Ancak hiçbiri bence İran politikasındaki başarısızlık kadar ciddi değil bence. Başkan İran ile iletişim aramak yerine, askeri seçeneğe hazırlanmalı. İran nükleer silaha sahip olmamalı. Eğer olursa dünya değişecek ve nükleer silahlar kullanılacak. Ben başkan olursam bu olmayacak. Barack Obama’yı yeniden seçersek bu olacak’’

Amerikan iç politikası çekişmelerinde ‘rakip seçilirse nükleer bombalar patlayacak’ korkusu en son 1964 yılında Lyndon Johnson’un yeniden seçiminde kullanılmıştı.

ABD’nin güvenlik politikalarının en kilit isimleri Savunma Bakanı Leon Panetta Ocak ayında ve Ulusal İstihbarat Konseyi başkanı da Şubat ayı başında, İran’ın nükleer silaha sahip olmadığını henüz böyle bir programı olduğuna dair de hiçbir delil bulunmadığını açıklamıştı.