Skip to content
Menu

Wyoming eyalet kongresinde, ABD’nin kıyametine hazırlık yasası reddedildi

AMERİKA BÜLTENİ (13 Mart 2012)

Wyoming eyaleti, ‘kıyamet yasası’ olarak bilinen tasarıyı 4 oyla reddetti. Wyoming Temsilciler Meclisinde gündeme gelen yasa teklifinin öngördüğü kıyamet hazırlıkları arasında, ABD’nin aniden çökmesi halinde eyaletin zarar görmemesi için eyaletin kendi uçak gemisini satın almasını, doların çökeceği gün yürürlüğe girmeye hazır kendi para birimini oluşturması ve kendi ordusunu kurması da vardı. Teklif, Wyoming Temsilciler Meclisinde 27’e karşı 30 oyla reddedildi. Yasanın kabulü için 31 oya ihtiyaç vardı.

Wyoming’in acil krizlere hazırlıklı olması için hazırlanan kanun teklifine sonradan eklenen maddeler Temsilciler Meclisinden tartışmaya neden oldu. Cheyenne milletvekili Dan Zwonitzer , ‘’Biz bir kere dört tarafı kara olan bir eyaletiz. Uçak gemisini ne yapacağız?’’ diye sordu.

Wyoming yasaları gereği bir tasarıyı veto edip etmeyeceğini önceden açıklayamayan eyalet valisi Matt Mead ise, ‘’Eğer uçak gemisi alırsak, ona göre büyük bir göle de ihtiyacımız olacak’’ şakasıyla, tasarıdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Tasarının mimarı olan Cumhuriyetçi milletvekili David Miller ise, eyaletin katastrofik olaylara hazırlıklı olması gerektiğini savunarak, ‘’Krizler aniden gelişir. Libya’ya Mısır’a bir bakın’’ diye konuştu.