Skip to content
Menu

Rick Santorum: Obama’nın ikinci dönem başkanlığı, Romney’den daha iyi

AMERİKA BÜLTENİ (23 Mart 2012)

Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı yarışında muhafazakar tabanın adayı Rick Santorum’dan oldukça yankı yapacak sözler geldi. Rick Santorum, ABD Başkanı Barack Obama’nın ikinci döneminin Mitt Romney’nin başkanlığından daha iyi olacağını söyledi. Santorum, Mitt Romney’i de bir tür yap-boz oyunu olan ve Türkiye’de bir dönem ‘elevizyon’ adıyla satılan Etch A Sketch’e benzetmeye de devam etti.

Texas’ta konuşan Santorum, Romney’nin Obama’ya alternatif olacak kadar muhafazakar bir aday olmadığını söyleyerek, ‘’İnsanlara seçme hakkı verirseniz kazanırsınız. İnsanlara ülke sorunları hakkında farklı bir yaklaşım sunarsanız kazanırsınız. Halen görevde olandan çok az farkı olan biriyle değil’’ diye konuştu. Santorum daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

‘’Eğer başkanlık seçimini kazanan adayla çok az bir değişiklik olacaksa, o zaman Etch A Sketch bir başkan, gelecek için mevcut başkandan daha riskli olabilir’’

Mitt Romney’nin kampanyası ise yaptığı resmi açıklamada, Santorum’un Obama’nın bir Cumhuriyetçiden daha iyi olabileceğini söylemesinden hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı.

Newt Gingrich ise Twitter mesajında, ‘’Rick Santorum korkunç yanlış içinde. Her Cumhuriyetçi aday, Obama’dan daha iyi’’ dedi.