Skip to content
Menu

Tam 42 yıldır firari olan sanık, tutuklanıp cezaevine gönderildi

AMERİKA BÜLTENİ (25 Mart 2012)

Ronald Bridgeforth, 42 yıl boyunca Michigan eyaletinde yen bir kimlikle inşa ettiği yaşamını konfor ve güven içinde yaşadı. Cole Lee Jordan kimliğiyle, üniversite okudu, yüksek lisans yaptı, üniversitede uzaman olarak işe başladı, iki çocuk büyüttü. 1968 yılında San Francisco’da bir dükkanda polisle girdiği bir silahlı çatışmadan sonra 42 yıldır firariydi. Saklandığı yıllar, polisin tutuklamasıyla değil, vicdanının baskısıyla sona erdi. Teslim olan Bridgeforth, 1 yıllık cezasını çekmek üzere hapse gönderildi.

5 Kasım 1968 günü 23 yaşındaki Bridgeforth, çalıntı olduğu iddia edilen kredi kartıyla 29 dolarlık elbise ve oyunca satın alırken, polisle çatışmaya girdi. Çatışmada kimse yaralanmadı.

10 Kasım 2011 günü son kez teslim ol çağrısı yapılınca Bridgeforth, California’ya gelerek teslim oldu. Avukatı Paul Harris, Bridgeforth’un ailesi için doğru olanı yapmak istediğini, ve iki oğlunun 1968’deki babaları değil bugünkü babaları olmasını arzuladığını söyledi.

Polisle çatışmasından sonra gözaltına alınıp kefaletle serbest bırakılan Bridgeforth, ömür boyu hapis cezası alacağı iddiaları üzerine hiçbir tanıdğının olmadığı Afrika’ya kaçtı. 1 yıl dayanabilen Bridgeforth, tekrar ABD’ye döndü ve California yerine Michigan Ann Harbor’da Cole Lee Jordan olarak yaşamaya başladı.