Skip to content
Menu

Harvard, Yale ve Princeton, 2012 – 2013 için rekor oranda az öğrenci kabul etti

AMERİKA BÜLTENİ (30 Mart 2012)

Harvard Üniversitesi, bu yıl başvuruların sadece yüzde 5.9’unu üniversiteye kabul etti. Bu oran, ‘Ivy League’ olarak bilinen önde gelen üniversiteler klasmanındaki en önemli rakipleri Yale ve Princeton’a göre rekor düzeyde düşük bir oran.

Massachusetts eyaletinde bulunan Harvard’ta 2012 – 2013 eğitim döneminde okumak için başvuran 34 bin 302 öğrenci adayından sadece 2032’si okula öğrenci olarak kabul edildi.

Harvard kabul dairesi başkanı William Fitzsimmons, yaptığı açıklamada, ‘’Harvard olarak kabul edemiyeceğimiz tek şey aşırı kalabalık’’ dedi.

Harvard’ta 1 yıllık ücret: 54 bin 496 dolar

Yüksek öğreniğimin dünyadaki en zengin üniversitesi Harvard’ta, 2012 – 2013 eğitim yılında harç, ücret ve barınma toplam 54 bin 496 dolara mal olacak. Bu ücret içinde olduğumuz eğitim yılı için 52 bin 652 dolardı. Harvard, bu gelirin dışında 32 milyar dolar da bağış topladı.

Yale ve Princeton’da da rekor seviyede düşük kabul oranı

Connecticut eyaletindeki Yale Üniversitesi 28 bin 974 başvurunun yüzde 6.8’ini kabul ederken New Jersey’nin dünyaca ünlü eğitim kurumu Princeton 26 bin 664 başvurunun yüzde 7.9’unu kabul etti. İki üniversitenin kabul oranları da bugüne kadar görülmüş en düşük oran. Kabul alan öğrenciler, 1 Mayıs’a kadar hangi okula gideceklerine karar verme hakkına sahipler.

New York’un etkili eğitim kurumlarından Columbia Üniversitesi, 31 bin 851 başvurunun yüzde 7.4’ünü okula kabul ederken, New York eyaletinin diğer ünlü kurumu Cornell Üniversitesi başvuruların yüzde 16.2’sini kabul etti. Philadelphia’da bulunan Pennsylvania Üniversitesi de başvuruların yüzde 12.3’ünü kabul ettiğini açıkladı. Columbia, Pennsylvania Üniversitesi ve Cornell de ‘Ivy League’ okulları arasında.

Ivy League nedir?

ABD’nin kuzeydoğusundaki 8 seçkin üniversitesi, ‘Ivy League (Sarmaşık Ligi)’ okulları olarak anılıyor. Bu okullar şunlar: Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth College, Harvard University, Princeton University, the University of Pennsylvania ve Yale University. Bu terim ilk olarak önce, 1954 yılında kolej basketbolu liginde sportif bir gruplama olarak kullanılsa da artık spordan tamamen bağımsız şekilde bu 8 okulu topluca ifade eden genel bir ifade.