Skip to content
Menu

Toshiba’nın 13 inç’lik dev tableti ‘Excite 13’, dev bir hata mı?

AMERİKA BÜLTENİ (13 Nisan 2012)

Toshiba’nın, Android işletim sistemine sahip Excite 13 tableti, bir tablet için büyük sayılacak 13 inçlik ekranıyla tablet savaşlarına yeni bir boyut getiriyor. Ancak, tablet ekranının büyümesi, rekabet gücünü de büyütür mü? Bazı sektör uzmanlarına göre, 13 inç büyük hata.

Toshiba’nın yeni tableti, Amazon tablet piyasasındaki aktörü Kindle Fire’ın 7 inç ekranından ve Apple iPad’ın 9,7 inç ekranından açık şekilde çok büyük ekranıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak bu dev ekrana rağmen, 1 kg ağırlığı görece hafif sayılabilir. Ancak, 650 dolarlık fiyatı da hesaba katılınca tablet kullanıcıları bu ekran boyundaki bir tablete ne kadar ilgi gösterir?

Slahsgear’den Chris Davies, ‘’Dev tablet dev hata’’ başlıklı yazısında Excite 13’ün, en başta Android eko-sisteminin temel sorununa maruz olduğuna dikkat çekiyor. Birçok Android uygulaması (app), akıllı telefonlar için geliştirildi. Ve tabletlere adeta ‘ayakkabı çekeceğiyle’ monte edildi. iPad’ın 7 inç ekranında yine de idare eden bu ‘app’lar, 13 inç’e esnetildiğinde inanılmaz çirkin görünüyor.

GigaOm’dan Kevin Tofel ise Excite 13’ün kullanışsız ve oldukça pahalı olduğuna dikkat çektiği yazısında, tabletin ağır olduğuna da vurgu yapıyor. 650 dolarlık fiyatı da düşününce, tablet kullanıcılarının, çok daha kullanışlı, ucuz, hafif ve taşıması kolay tabletler varken bunu tercih edeceğini düşünmek hata.

Evde ailece kullanılabilir

Wired yazarı Jacob Nielsen ise, ”dünyanın bu büyüklükte tablete ihtiyacı var mı?’’ başlıklı yazısında 13 inç’lik tabletin ailelerce evlerde topluca birşey izleneceğinde işe yarayabileceğini yazıyor. Belki iPad’a gerçek bir rakip olmayacak ama topluca tablet kullanan gruplar ve aileler için bir alternatif olabilir.