Skip to content
Menu

Samsung’un yeni Galaxy Tab 2’si, bugüne kadarki ‘en iyi en ucuz’ tablet mi?

AMERİKA BÜLTENİ (24 Nisan 2012)

Koreli elektronik devi Samsung’un yeni 7 inç ekranlı tableti Galaxy Tab 2, bilgisayar dünyasının devleri arasındaki tablet savaşını kızıştıracak özelliklere sahip. Apple’ın pahalı tabletlerine karşın Amazon’un Kindle Fire ve Barnes&Noble’ın Nook tabletleri 300 doların altındaki fiyatlarıyla kendilerine pazar oluşturmayı başarmışlardı. Şimdi Samsung’un 7 inç’lik Galaxy Tab 2’si de 250 dolarlık fiyatıyla piyasada yer edinecek gibi. Samsung’un tabletinin Kindle Fire ve Nook’tan 50 dolar daha pahalı olmasına rağmen sahip olduğu yüksek özellikleri onu oldukça iddialı hale getiriyor. En başta da Galaxy Tab 2’nin Android işletim sisteminin son versiyonu olan ‘’Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)’’ temelli olması dikkat çekiyor.

Peki ucuz tablet müşterileri, 50 dolarlık farkı görmezden gelip Samsung Galaxy Tab 2’yi satın alacak mı?

Almalılar, çünkü bugüne kadarki en iyi Android tablet

Android Police blogundan Eric Ravenscraft, Galaxy Tab 2’nin diğer tabletlerden pahalı olmasına rağmen, 50 dolarlık farkın Ice Cream Sandwich deneyimi için gözden rahatlıkla çıkarılabilecek bir fiyat farkı olduğunu savunuyor. Kullanıcısına Google Play App Store’a erişim olanağı vermesi gibi birçok artısı da cabası. En dikkat çekici uygulamalarından biri de Tab 2’yi evdeki TV-eğlence setinin kumanda merkezine dönüştüren Smart Remote app’ı. Yine Dropbox’tan yıllık 50 GB yer vermesi de bir başka artı.

Kindle Fire hala önde

CNET yazarı Eric Franklin’e göre Samsung’un tableti daha iyi hardware’i ve Ice Cream Sandwich’in ful versiyonu ile avantajlı gözükse de bir Kindle Fire değil. Kindle Fire, e-kitap avantajı, Amazon aracılığıyla izletebildiği filmleri ve müziğiyle Tab’dan çok daha iyi konumda. Kullanıcı dostu arayüzü ve 50 dolar daha ucuz olması da cabası. Daha iyi şartlar ile bile Amazon’un marka tabletini yenmek zor.

Sonucu ekosistem belirler

250 dolarlık soru şu: Samsung Galaxy Tab 2, Kindle Fire’a tercih etmeye değer bir tablet mi? TIME dergisinden Keith Wagstaff’a göre bu herkesin ekosistemine göre değişir. Eğer Amazon Prime sahibiyseniz elbette değmez. Kindle Fire, Amazon’un sürekli genişleyen e-kitap kütüphanesi ve film arşivi için bir medya merkezi olarak üretildi. Ancak eğer Amazon Prime sahibi değilseniz, 7 inç ekranlı ve Ice Cream Sandwich’in ful versiyonuna sahip Galaxy Tab 2, 50 dolar fazladan ödemeye fazlasıyla değer. İki şekilde de hata yapmış olmazsınız.