Skip to content
Menu

Cheney yine sahnede: ”Obama, ABD için tam bir yıkım oldu”

AMERİKA BÜLTENİ (15 Nisan 2012)

ABD eski Başkan yardımcısı Dick Cheney, üç hafta önce geçirdiği kalp nakli ameliyatından sonra ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı. Memleketi Wyoming eyaletinde Cumhuriyetçi Parti toplantısına katılan Cheney’nin sahneye yardımsız tek başına yürüyerek gelmesi ve 1 saat 15 dakikalık bir konuşma yapması dikkat çekti.

Konuşmasını yumuşak bir koltukta oturarak gerçekleştiren Cheney, ameliyattan önceki bastonla yürüyen yorgun haline göre oldukça sağlıklı göründü. Mitt Romney’nin başkanlığının ‘’harika bir iş’’ olacağını ifade eden Cheney, görevdeki başkanı yenmenin ülke açısından hiçbu kadar önemli olmadığını söyleyerek bütün Cumhuriyetçileri Mitt Romney’nin arkasında birlik olmaya çağırdı. Cheney, ‘’Obama, ülke için tam bir yıkım oldu’’ diye konuştu.

‘’İşkence işe yaradı’’

Bush döneminde onay verdikler su tahtası (waterboarding) gibi işkencelerin işe yaradığını savunan Cheney, ‘’Kimsenin size ‘pekiştirilmiş sorgu’nun işe yaramadığını söylemesine izin vermeyin. Çok yaradı.’’ dedi.

Cheney, ilki 1977’de henüz 37 yaşında ilk kez Kongre’ye ady olduğu günlerde olmak üzere bugüne kadar 5 kez kalp krizi geçirdi. 24 Mart’ta Virginia eyaletinde kalp nakli yapıldı. Cheney konuşmasında adı açıklanmayan meçhul bağışçısına ve tıbba büyük borcu olduğunu da ekledi.