Skip to content
Menu

Julian Assange, açılışı Hizbullah lideri Nasrallah ile yaptı

AMERİKA BÜLTENİ (17 Nisan 2012)

Kurucusu olduğu Wikileaks ile küresel politikayı sarsan ve 500 gündür ev hapsinde olan Avustralyalı aktivist Julian Assange, Rusya’nın İngilizce devlet televizyonu Russia Today (RT) kanalında 12 bölüm halinde yayınlanacak ‘The World Tomorrow (Yarının Dünyası)’’ dizisine başladı.

Assange’ın küresel etkiye sahip akademisyen, gazeteci, sanatçı, entelektüel, devrimci ve vizyoner insanlarla gerçekleştirdiği röportajlardan oluşan yarımşar saatlik 12 bölüm halinde ekrana gelecek, The World Tomorrow, programının ilk bölümünün konuğu Hizbullah lideri Hasan Nasrallah oldu.  Daha önce ABD tarafından terör örgütü kabul edilen Hizbullah, 2008’den beri, kabinenin 30 bakanlığından 11’inin resmi sahibi olarak Lübnan hükümetine ortak.

Nasrallah ve Assange’ın gündeminde İsrail ve Suriye yer aldı. Lübnan’da açıklanmayan bir yeren programa katılan Nasrallah, İsrail – Filistin krizinde tek çözümün, Müslüman, Yahudi ve Hristiyanların beraber demokratikçe yaşayacağı tek devlet olduğunu savundu. Hasan Nasrallah, ABD ve İSrail’in Suriye’de bir içsavaş çıkarmaya çalıştığını ileri sürerek, ‘’Biz Suriye’de diyalog ve reform çağrısı yapıyoruz. Reformlar hayata geçmeli’’ dedi. Nasrallah, Hizbullah’ın, İsrail ve ABD’nin baskısı nedeniyle Esed rejimini desteklediğini söyledi.

Yapılan açıklamaya göre The World Tomorrow, 12 bölüm olacak ve tüm bölümlerin çekimi ve röportajları tamamlanmış halde. Dizinin fragmanında da Assange, ‘’Bugün, yarının dünyasını şekillendirecek devrimci fikirlere misafiriz’’ diye konuşuyor ve programın kendisine ve konuklarına, dünyayı değiştirecek fikirleri yayınlama olanağı vereceğini umduğunu kaydediyor.