Skip to content
Menu

Google+ kullanıcıları artık evlerinden tüm dünyaya ‘canlı yayın’ yapabilecek

AMERİKA BÜLTENİ (8 Mayıs 2012)

Google, sosyal ağı Google Plus’ın Facebook karşısında rekabet gücünü artıracak oldukça dev bir adım atıyor. Google Plus’ın ‘Hangout on Air (canlı yayın)’ hizmeti, bütün Google+  kullanıcılarına açılıyor.

Hangouts On Air olarak adlandırılan hizmet altyapısı aslında geçen yıl başladı. Ancak hizmeti sadece üst düzey bazı Google üyeleri ile küçük bir grup ünlü ve etkili isim kullanabiliyordu. Ancak artık webcam’ı, mikrofonu ve yeterli internet bağlantı hızı olan her Google Plus kullanıcısı, bütün internet kullanıcılarına Google+ üzerinden canlı yayın yapabilir.

Google Mühendislik Bölüm Direktörü Chee Chew, yeni hizmeti duyurduğu blogda, “Dünya ile neler paylaşacağınızı görmek için sabırsızlanıyoruz. Eğer, etkileyici bir sanatçı, küresel şöhret ya da duyarlı vatandaş olarak söyleyeceğiniz sözleriniz sergileyeceğiniz yeteneğiniz varsa, küresel sahneye canlı olarak çıkabilirsiniz” dedi.

Bu yayın kullanıcının Google+ akışından, YouTube kanalından veya web sitesi üzerinden de yayınlanabilecek. Canlı yayını izleyen kişi sayısı da görüntülenecek. Canlı devam eden yayını kaydedilip, tekrar paylaşılabilecek. Bu seçimi yaptığınızda canlı yayın bittikten sonra kayıtlı video YouTube kanalınızda ve Google+ akışınızda paylaşılacak.

‘Hangout on air’ hizmetinde en fazla diğer 10 kullanıcı canlı yayına katılabilir. Bu katılıma canlı yayını yöneten kişi izin verecek. Ancak sınırsız sayıda kişi izleyip dinleyebilir.

Google, Hangout seçeneğini Aralık ayında cep telefonu ve tabletler için de mümkün hale getirmişti. Ancak Hangout On Air seçeneği şimdilik sadece normal bilgisayarlar için mümkün.