Skip to content
Menu

Donald Trump’ın, Cumhuriyetçi Parti Kongresi için büyük sürprizi ne?

AMERİKA BÜLTENİ (16 Ağustos 2012)

ABD’nin zengin ve geveze şöhreti Donald Trump bir kez daha gündemde. Trump, salı günü yazdığı Twitte, 27 Ağustos’ta Tampa’da başlayacak Cumhuriyetçi Parti Büyük Kongresi’nde, Cumhuriyetçi Partililerin çok hoşuna gidecek çok konuşulacak büyük bir sürpriz hazırladığını söyledi. Geçtiğimiz yıl bir ara Cumhuriyetçi Partide başkan aday adaylığı da düşünen Trump, o dönemde Obama’nın Kenya’da doğduğu ve ABD başkanlığına seçilme ehliyeti bulunmadığı iddiasıyla gündem yaratmıştı. Şimdi herkes, Trump’ın şapkasından bu kez ne çıkaracağını tartışıyor.

Christian Science Monitor’dan Peter Grier, Trump’ın sahneye çıkarak ‘’Celebrity Apprentice’’ programıyla meşhur ettiği cümlesini söyleyeceğini düşünüyor. Grier, New Yorklu kumar ve emlak milyarderinin, Romney açısından politik mesaj vermek için iyi bir araç olmayacağını anlattıktan sonra, Trump’ın kamuoyunda artık asıl işi olan emlak ve kumardan ziyade ‘’Celebrity Apprentice’’ programının sunucusu olarak bilindiğini belirtti. Grier’e göre Trump, sahneye çıkacak ve ‘’Barack Obama, you’re fired! (Barack Obama kovuldun!)’ yapacak ve salon keyiften yıkılacak.

Salon’dan Alex Pareene de Trump’ın en büyük gösterisinin, Obama’nın Kenya’da doğduğu ile ilgili ırkçı ve çılgın iddiasını ispatlaması olacağına dikkat çekiyor. Trump geçen hafta yine Twitter üzerinden, ‘çok güvenilir bir kaynağın, Obama’nın doğum sertifikasının sahte olduğunu onayladığını’ yazmıştı.

Mediabistro’dan Patrick Coffee ise Trump’ın politika ‘blogger’larına yem attığını ve tek derdinin haberlerde adının geçmesi olduğunu söyleyerek, ‘en büyük sürprizi de herhalde medyanın onun açgözlülüğüne bir kez daha aldanması olacak’ diye yazdı.