Skip to content
Menu

Economist dergisi Obama’ya ‘ehven-i şer’ diyerek destekledi

AMERİKA BÜLTENİ (1 Kasım 2012)

Amerikan medyasının Salı günkü seçimde kimi desteklediklerine yönelik editoryal açıklamaları sürerken, bazı uluslararası yayınlar da bu trende katılıyor. Dünyanın en etkili haber dergilerinden biri olan Londra merkezli Economist, ABD başkanlık seçiminde Barack Obama’yı desteklediğini açıkladı.

Economist, destek açıklamasında, ‘’Bu tercih iki sorudan sonra oluştu: Başkan Obama ne kadar başarılı? Özellikle de iki temel konu olan ekonomi ve dış politikada… Ve Amerika, durmadan fikir değiştiren Mitt Romney’nin bundan daha iyi bir başkanlık yapacağına inanabilir mi?’’ dedi ve ekledi: ‘’Bu açıdan yaklaşıldığında Demokrat aday çok az farkla seçilmeyi hakediyor’’. Economist, 2008 yılında Obama’yı birçok Amerikalı gibi coşkuyla desteklediklerini hatırlattı ve artık o kadar da umutlu olmadıklarını söyledi. Ancak tüm eksilerine rağmen Obama’nın Amerikan ekonomisini uçurumun kenarından aldığını ve dış politikadaki birkaç başarısı bulunduğunu aktaran dergi, ‘’Bütün bu nedenle bu dergi, iki şer adaydan daha iyi bildiğini desteklemeyi tercih eder’’ açıklamasında bulundu.

Kağıt baskısının dünya çapında 1 milyon 570 bin tirajı olan derginin 870 bini sadece ABD’de satılıyor. Derginin web sitesinin ise Temmuz 2012 itibarı ile aylık tekil ziyaretçi sayısı 14 milyon.