Skip to content
Menu

İflah olmaz romantiklere müjde: ‘Casablanca 2’ geliyor?

AMERİKA BÜLTENİ (5 Kasım 2012)

Tam 70 yıl önce bu ay efsanevi Casablanca filmi gösterime girmişti. Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman gibi iki dev ismi bir araya getiren 1942 yapımı film 3 Oscar ödülü kazanmıştı. Filmin sonunda Rick, Ilsa’yı uçağa bindirip Victor Laszlo’ya göndermişti. 70 yıldır merak bitmedi: Rick ve Isla’ya ne oldu? Akıbetleri ne oldu? Yine bir araya geldiler mi? 70 yıl sonra bunun cevabını bulma imkanı olabilir. Çünkü 70 yıl sonra filmin ikincisinin yapılması gündeme geldi.

New York Post’un haberine göre Warner Bros şirketinin kurucusu Henry Warner’ın torunu Cass Warner, Casablanca 2 filmini yapmak için harekete geçti. Film, 70 yıl önce Casablanca’nın en iyi senaryo Oscar’ını paylaşan 3 senaristinden biri olan Howard Koch’un “Return to Casablanca” adlı 1988 yılı senaryosuna dayanacak.

Casablanca’nın galası 1942 yılının Şükran Günü’nde New York’ta West 52nd Street’teki Warner Hollywood Theatre’da (günümüzde Times Square Church olan yer) yapılmıştı.

Filmden unutulmaz replikler:

“I’m shocked, shocked that gambling is going on in here!’’;

“Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine’’;

“Here’s looking at you, kid’’;

“I’m no good at being noble, but it doesn’t take much to see that the problems of three little people don’t amount to a hill of beans in this crazy world,’’

“You must remember this . . .”

ve elbette

‘’Play it again Sam’’ şeklinde meşhur olan “Play it, Sam. Play ‘As Time Goes By'”