Skip to content
Menu

Mehmet Öz: Obezite ekonomik krizden daha tehlikeli

rek-mehmet-oz-toaABD’deki en uzun soluklu Türk yayınlarından biri olan ve İngilizce yayımlanan Türk iş dünyası dergisi TurkofAmerica, yeni sayısında kapağına dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz’ü taşıdı.

Dergiye özel bir röportaj veren Dr. Mehmet Öz, obesitenin Amerikalılar için ekonomik krizden daha büyük bir tehlike olduğunu söyledi. Amerika’daki Türk toplumunun Ahmet Ertegün’ün ölümünden sonra bir rol model ihtiyacı olduğunu ve bu boşluğu doldurmak isteyip istemediği sorusuna Dr. Öz, çok yoğun olduğunu belirtirken Muhtar Kent’in bu iş için çok daha ideal bir isim olduğunu kaydetti.

Dünyanın beş kıtasında mimari eseri bulunan tek Türk mimar olan Mustafa Abadan, internet güvenliğinin ABD’deki en büyük firmalarından Comodo’nun sahibi Melih Abdulhayoğlu, diabet hastalığı araştırmaları ile tanınan dünyaca ünlü Gökhan Hotamışlıgil, internette videoları bir milyar kez seyredilerek rekor kıran ve ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore’un sahip olduğu ve geçtiğimiz Ocak ayında Al Jazeera’ya satılan Current TV kanalında çalışan televizyoncu Cenk Uygur gibi sayısız isimle yapılan söyleşi ve röportajlara yer verilen sayıda Amerika’nın Altın Türkleri tanıtıldı. Ayrıca Amerika’da Türkler arasında büyük bir saygınlığa kavuşan ve geçtiğimiz yıl vefat eden Dr. Zeki Uygur, ressam Burhan Doğançay ve işadamı Kaya Tuncer özel olarak anıldı.

Dergide ayrıca ilk kez ABD’de 2500 noktada satışa sunulan Smart Juice’ın sahibi Murat Güzel ile Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan’ın özel röportajlarına da veriliyor. Expo 2020’ye aday olan İzmir’in de özel bir dosya olarak tanıtıldığı dergiye www.turkofamerica.com adresinden ulaşılabilir.