Skip to content
Menu

Boston’da bugünlerde herkes neden sakallı?

rek-beard

AMERİKA BÜLTENİ (24 Ekim 2013)

Bugünlerde içinde ‘Boston’ geçen Twit’lerin çoğunda ‘sakal’ şakası yapılması dikkatinizi çekiyor mu? Peki, Boston’da sakallı insan sayısındaki büyük artışın nedenini biliyor musunuz?

Her şey, Nisan ayındaki hazırlık kampı boyunca Boston Red Sox beyzbol takımının oyuncuları Mike Napoli ile Jonny Gomes’ın sakallarını kesmemeleri ile başladı. Sezonun başlamasıyla Red Sox galibiyet kazandıkça, diğer oyuncular da tek tek sakal uzatmaya başladı.

Oyuncuların, Barstool Sports web sitesinin satışa çıkardığı “Blood, Sweat & Beards” yazılı T-shirt’leri soyunma odalarında giymesiyle, sakal, takımın sembolüne dönüştü. Bir çok taraftar da sezon bitinceye kadar sakal uzatma furyasına katıldı.  Takım Eylül ayında play off’a kalınca ise sakal bırakan Red Sox taraftarı sayısı binleri buldu. Twitter’da #getbeard (sakal uzat) etiketi en popüler tag’lardan biri oldu. Boston’un başarısı büyüdükçe sakallar uzadı. Ve Dünya Serisi ile beraber bir çılgınlığa dönüştü. Kadın taraftarlar bile takma sakal veya boyama sakal ile çılgınlığa katılıyor. Boşuna ‘herkes’ demedik.

Şimdi bütün Amerika (peki tamam, sadece New Yorklular), köse Red Sox’lılar ve jilet firmaları serinin ve bu ‘kıllığın’ bir an önce bitmesini bekliyor.