Skip to content
Menu

Texas usulü hayvan sevgisi; Soyu tükenmesin diye gergedan öldürecekler!

rek-gergedan

AMERİKA BÜLTENİ (3 Kasım 2013)

Texas’taki bir safari kulübü, Afrika’da nesli tehlikede olan siyah gergedanların soyunu korumak için bir şeyler yapmaya karar verdi. Safari kulübü, bu güzel amaca para toplamak için yapacağı açık artırma sonunda kazanan üyesini Namibya’ya bir adet siyah gergedan öldürmek için gönderecek. Haberde bir tuhaflık var diye düşüneceksiniz ama yok. Dallas Safari Club, soyu tükenmekte olan gergedanların soyunu korumak için birini öldürmeyi planlıyor. Kulübün yapacağı açık artırmayı kazanan kişi, Namibya’da bir gergedan avlayacak. Dallas Safari Club, açık artırmada toplanacak paranın tamamının Namibya’nın kara gergedanlarının korunması için kurulan Conservation Trust Fund’a aktarılacağını belirtiyor. Kulüp yönetimi açık artırmada en az 500 bin dolar toplanacağını umduklarını kaydediyor. Kulübün yöneticisi Ben Carter, sürünün üretici olmayan bir üyesinin sürüden ayrılmasının sürüyü büyüteciğini de iddia ediyor.

Bilim insanları dünyada sadece 5 bin 55 adet siyah gergedan kaldığını tahmin ediyor. Bu son 100 yılda yüzde 96’lık bir nüfus azalması demek. Gergedanlar, soyları kritik tehdit altındakü türler arasında. Namibya’da avlanmayla vurularak yurtdışına gergedan çıkarılması limiti yılda beş. Bilimsel verilere göre Namibya’da 1795 adet gergedan yaşıyor halen. Gergedanların en kalablık nüfusu ise yaklaşık 2 bin ile Güney Afrika’da.

Uluslararası Hayvan Hakları Fonu ABD temsilcisi Jeff Flocken ise Dallas Safari Kulübü’nün gergedanları öldürerek koruma planına büyük tepki gösteriyor: ‘’Hayvanların soyunu korumak için onları öldürmek sadece başarısız değil aptalca derecede gülünç bir fikir’’