Skip to content
Menu

Mastercard’ın yeni kredi kartlarında parmak izi olacak

MasterCard-

AMERİKA BÜLTENİ (18 Ekim 2014)


Mastercard, üzerindeki parmak izi tarayıcı ile, kullanımını daha güvenli hale getiren yeni kredi kartını tanıttı. Yeni kartın sahiplerinin alışveriş yerlerinde, PIN kodu girmek yerine parmaklarıyla karta dokunmaları yetecek. Mastercard, yeni kartlarını, biyometrik teknoloji şirketi Zwipe işbirliğiyle hazırlıyor. Zwipe Mastercard‘lar, şimdilik sadece İngiltere’de kullanıma sunulacak. Kartlarda, kullanıcının paşparmağının izini hafızasında taşıyan bir tarayıcı olacak. Kullanıcı, alışveriş yapmadan önce baş parmağıyla kartın üzerindeki tarayıcıya dokunduğunda, kart, belli bir süre alışverişe açık hale gelecek.

Son dönemde, kredi kartı firmalarının, kullanımı daha da kolaylaştırırken aynı zamanda kartın güvenliğini de daha da artırma çabası onları yeni teknolojileri kullanmaya yönlendiriyor. Son olarak Apple’ın sunduğuApple Pay‘, parmak izi teknolojisine dayalı Touch ID ve iPhone’un yakın alan iletişimi (NFC) teknolojisi, mobil cihazların da alışverişte ve kimlik kontrolünde kullanılabilmesinin yolunu açtı. Apple, ‘tokenization’ adını verdiği güvenlik önlemiyle, kredi kartı bilgilerinin lokalde toplanmasını da engelliyor. Böylece, her hangi bir alışveriş şirketinin kredi kartı bilgileri hafızası hack’lense bile krdi kartı sahiplerinin bilgilerine ulaşılamayacak.

Mastercard, Apple Pay’ın da ilk ortakları arasında da yer aldı. Perşembe günü hizmete sundukları MasterCard Nearby adlı uygulama(app), kredi kartı sahibine, Apple Pay ile alışveriş yapabilecekleri en yakın alışveriş noktalarını bildiriyor.